Zeci de ceferisti salajeni, trimisi in concedii fara plata

Magazin Salajean 30 septembrie 2011 0

Zeci de ceferisti salajeni, trimisi in concedii fara plata

Salariatii companiei de cai ferate sunt nevoiti sa-si ia cateva zile concediu fara plata. Conducerea CFR a propus angajatilor sai sa semneze o cerere prin care sa solicite patru zile de concediu fara salar, deoarece institutia nu se poate incadra in bugetul prevazut pe acest an. Cu toate ca la nivel de companie s-au operat restructurari, precum si reduceri ale veniturilor prin taierea sporurilor, ceferistii au ajuns acum si in situatia de a sta pe tusa pentru pierderile inregistrate in 2011.

Salariatii nu sunt de vina pentru managementul defectuos

Mare Grigore, liderul de sindicat Miscare-Comercial din cadrul Regionalei CFR Cluj, a confirmat faptul ca ceferistii nu vor fi platiti patru zile pana la sfarsitul anului. Acesta a explicat ca decizia a fost luata de conducerea companiei ca urmare a faptului ca institutia nu se mai incadra in bugetul de venituri si cheltuieli. Intre masurile de reducerea cheltuielilor dispuse de conducere a fost si cea care viza trimiterea in concediu fara plata a personalului.

In mod normal, concediul fara salar se solicita de buna voie, nu impus. Dar din pacate, acest lucru a devenit o practica la indemana managerilor din Romania. Daca omul refuza, este fortat si amenintat ca la urmatoarea disponibilizare va fi pus pe lista. Noi, reprezentantii Sindicatului, negociem cu conducerea companiei de doua saptamani. Am solicitat alte masuri mai unitare pentru toti salariatii, dar nu am gasit intelegere la managerii nostri. Era mai bine daca ei cereau de la guvernanti o rectificare bugetara, stiind ca nu angajatii CFR sunt de vina pentru lipsurile financiare din institutie. Este foarte neplacut sa treci prin asa ceva dupa ce la CFR au mai fost restructurari si sa spui ca tot nu te incadrezi in bugetul de venituri si cheltuieli. Un astfel de lucru denota un management defectuos, a afirmat Grigore Mare.

Pana acum, din cele aflate de la liderul de sindicat din Regionala CFR Cluj, de care apartin si feroviarii salajeni, aproape tot personalul angajat si-a inaintat cererea pentru concediu fara salar, cu exceptia salariatilor care lucreaza in ture. Sindicalistii sunt insa rezervati fata de implementarea si impactul acestei masuri, deoarece ea ar putea afecta siguranta circulatiei.

Circulatia trenurilor din Salaj nu va fi afectata

Trimiterea in concediu fara salar a personalului din compania de cai ferate nu afecteaza circulatia trenurilor din judet. Angajatii din ture, implicati efectiv in circulatia trenurilor, nu vor intra in concediu fara plata, ci doar personalul care lucreaza la program normal de opt ore, a aratat Aurel Balanean, seful statiei CFR Zalau. Masura va afecta 70 de salariati CFR din tot judetul, respectiv, zece din Districtul Zalau. Aurel Balanean a mentionat ca cererile pentru concedii fara salar au fost inaintate deja, pentru sase zile, cate doua in lunile septembrie, octombrie si noiembrie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »