Zeci de asistenti medicali s-au inscris la examenul de grad principal

Magazin Salajean 31 octombrie 2011 2

Zeci de asistenti medicali s-au inscris la examenul de grad principal

Peste 60 de asistenti medicali din Salaj si-au depus, pana in momentul de fata, dosare la Directia de Sanatate Publica (DSP) in vederea participarii la examenul de grad principal – sesiunea noiembrie 2011. Purtatorul de cuvant al DSP Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, din acest total, 55 de asistenti sunt generalisti, trei sunt asistenti de laborator, iar alti trei sunt tehnicieni radiologie si imagistica medicala.

Se pot inscrie si asistentii de pediatrie

Ca o noutate referitoare la acest examen, Ministerul Sanatatii a anuntat ca pentru sustinerea lui se pot inscrie si asistentii medicali de pediatrie. Pentru acestia, inscrierile se fac pana la data de 1 noiembrie 2011, la ora 14, la sediul DSP. Potrivit reprezentantilor MS, sustinerea examenului de grad principal in aceste cazuri se face dupa tematica de asistent medical generalist.

Pentru a se inscrie la examenul de grad principal, un asistent medical trebuie sa aiba, la data de 31 decembrie 2011, o vechime in munca de cinci ani. Examenul de grad principal pentru asistenti medicali generalisti, moase si asistenti medicali, sesiunea 2011, va fi organizat in perioada 10 – 11 noiembrie 2011, astfel: 10 noiembrie 2011 – examen pentru asistentii medicali generalisti; 11 noiembrie 2011 – examen pentru moase si asistenti medicali, potrivit Ordinului Asistentilor Medicali Generalisti, Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania (OAMGMAMR).

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. iuliana 7 noiembrie 2012 at 20:08 - Reply

    Buna seara.Stie cineva daca anu asta se da examenul de grad principal

    • Anonim 7 noiembrie 2012 at 21:21 - Reply

      suna la DSP

Lasa un Raspuns »