Zeci de angajati de la DGADP Zalau, amenintati cu concedierea

Magazin Salajean 2 noiembrie 2010 0

Zeci de angajati de la DGADP Zalau, amenintati cu concedierea20 de salariati ai Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public si Privat (DGADP) a municipiului risca sa ramana pe drumuri incepand cu luna decembrie a acestui an, daca RFV Distriterm, compania care asigura alimentarea cu agent termic in sistem centralizat in Zalau, nu ii va angaja pe toti cei 46 de lucratori ai Serviciului de distributie si transport a energiei termice.

Serviciul amintit a luat fiinta in prima zi a lunii iunie, prin trecerea activitatilor de transport, distributie si furnizare a energiei termice din gestiunea Uzinei Electrice, in cea a DGADP Zalau. Tot atunci, 46 de angajati ai Uzinei au fost preluati de catre noul serviciu pentru a se ocupa de instalatii si de partea de tarifare, facturare si incasare.

Dupa cum ne-a declarat primarul Radu Capilnasiu, oamenii in cauza sunt detasati la RFV Distriterm pe parcursul lunii noiembrie, urmand ca operatorul sa stabileasca daca ii pastreaza pe toti ori doar pe o parte. Din discutiile pe care le-am avut cu reprezentantii RFV, s-ar parea ca acestia sunt interesati sa pastreze circa 20-22 de amgajati. In ceea ce-i priveste pe ceilalti, cel mai probabil acestia vor fi trimisi in somaj, cu plata unor bonificatii asigurate de catre operator, a mai spus Capilnasiu.

In sedinta de maine a Consiliului Local Zalau, alesii vor decide desfiintarea, incepand cu 1 decembrie 2010, a Serviciului de distributie si transport a energiei termice.

Reamintim ca municipalitatea a scos la licitatie delegarea gestiunii serviciului public de alimentare cu energie termica, respectiv activitatile de transport, distributie si furnizare, castigatoare fiind desemnata firma RFV Distriterm, ai carei asociati sunt compania RFV (51 la suta din actiuni) si Consiliul Local Zalau (49 la suta).

Operatorul s-a angajat sa realizeze investitii in valoare de 15 milioane de euro, in vederea reabilitarii sistemului de termoficare a Zalaului, o treime din suma urmand sa fie cheltuita in aceasta directie in 2011.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »