Zece salajeni intoxicati cu ciuperci

Magazin Salajean 2 octombrie 2007 0

Zece salajeni  intoxicati cu ciuperci

Zece salajeni au fost internati in week-end-ul trecut la Spitalul Judetean Salaj – Zalau cu afectiuni cauzate de consumul de ciuperci. Codruta Puscas, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Salaj – Zalau, a declarat ca printre cele zece persoane internate au fost si doi copii de 2, respectiv de 5 ani. Au fost aduse la Unitatea de Primire a Urgentelor zece persoane, care prezentau afectiuni ca urmare a consumului de ciuperci. Printre cele zece cazuri, s-au numarat si doi copii, unul de 2 ani, iar celalalt de 5 ani. Copiii au fost adusi in primele ore de la consum, astfel ca starea lor nu a fost grava, a spus purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, cele mai serioase cazuri au fost ale unei tinere de 25 de ani din comuna Somes Odorhei si al unui barbat de 67 de ani din localitatea Var, ambii internati la Sectia de Terapie Intensiva a spitalului. Diagnosticul dat de medici celor doi a fost de intoxicatie acuta cu ciuperci.

Codruta Puscas a spus ca barbatul de 67 de ani a fost adus la Urgenta in coma de gradul I, dar si-a revenit, fiind deja transferat la Sectia de Boli interne. Pacientul este stabil, dar va ramane internat si in zilele urmatoare, pentru a putea fi tinut sub observatie medicala, a spus Codruta Puscas.

Restul cazurilor au fost internate la Sectia de Medicina Interna a unitatii spitalicesti, evolutia lor fiind in prezent stabila si fara sa ridice probleme.

Tot in week-end-ul trecut, la Urgenta au mai fost adusi alti 285 de salajeni, dintre care pentru 105 a fost dispusa internarea. Cele mai multe persoane au fost diagnosticate cu plagi, fracturi si entorse – 96, in timp ce alte 17 pacienti au avut probleme cu tensiunea arteriala. Cadrele medicale au mai ingrijit zece politraumatisme prin accidente rutiere si agresiune, patru cazuri de colica abdominala si 13 viroze respiratorii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »