Zece reclamatii telefonice pe zi, la Politie

Magazin Salajean 7 martie 2007 0

Zece reclamatii telefonice pe zi, la Politie

Peste 3.300 de apeluri au fost directionate, in cursul anului trecut, prin sistemul unic de apelare 112 spre IPJ Salaj. Potrivit analizei efectuate cu privire la aceste apeluri, conducerea IPJ a ajuns la concluzia ca doar 75 la suta dintre apeluri s-au dovedit a reclama o stare ce necesita interventia fortelor politienesti.

Cele mai multe apeluri au fost inregistrate in primele 5 luni si in ultimele 4 luni, ceea ce dovedeste ca infractionalitatea salajeana pe timp de vara este predispusa spre calm. Pe de alta parte, numarul apelurilor o ia razna in zilele de sambata si duminica, atat in mediul rural, cat si in cel urban.

La orase se poate observa o perioada de acalmie a apelurilor spre politie intre orele 04-09, in timp ce ora 22 este momentul in care majoritatea orasenilor pun mana pe telefon si suna la politie pentru a reclama o stare de fapt. La sate, cele mai multe apeluri au fost facute intre orele 16-17.

Analizand reclamatiile, se poate observa ca salajenii se adreseaza politiei pentru fapte ce tin cu preponderenta de ordinea publica: scandalurile reprezinta 29 la suta dintre apeluri, furturile 15 la suta, iar tulburarea linistii publice – 13 la suta.

In mediul rural predomina reclamarea scandalurilor, cu 29 la suta dintre apeluri, urmate de anuntarea unor accidente de circulatie – 15 la suta si de scandalurile in familie – 13 la suta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »