Zece plangeri impotriva angajatului bancii din Jibou

Magazin Salajean 18 octombrie 2010 0

Zece plangeri impotriva angajatului bancii din JibouCazul semnalat autoritatilor de catre clientii Agentiei BCR Jibou ia amploare. Inca opt persoane au depus plangeri la Politie, in cursul saptamanii trecute, conform carora din conturile deschise la respectiva agentie au disparut sume de bani.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, numarul reclamatiilor depuse impotriva angajatului unei banci din Jibou a ajuns la zece. Inca opt persoane au depus plangere ca din conturile deschise la o institutie bancara din Jibou le lipsesc anumite sume de bani. In continuare se fac cercetari, fiind audiate toate persoanele implicate in acest caz. Pana in acest moment nu se cunoaste valoarea totala a prejudiciului, ne-a declarat, vineri, purtatorul de cuvant.

Din informatiile furnizate anterior de Maria Cristea, doar in primele doua reclamatii depuse, clientii au sesizat disparitia a 50.000 de euro. Prin urmare, odata cu cresterea numarului de reclamatii, creste si valoarea prejudiciului cauzat. Fostul angajat al bancii, suspectat ca ar fi sustras sume de bani din conturile clientilor, este cercetat de autoritati pentru savarsirea infractiunii de delapidare. Pedeapsa prevazuta de legislatia in vigoare pentru astfel de infractiuni este inchisoarea de la 1 an la 15 ani sau, in cazul in care se constata consecinte deosebit de grave, inchisoarea intre 10-15 ani.

Reprezentantii bancii sustin insa ca se va actiona in limitele impuse de lege, astfel incat sa nu fie pagubit niciun client caruia legea ii da dreptate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »