Zece macedoneni, prinsi muncind la negru in Hereclean

Magazin Salajean 13 septembrie 2010 0

Zece macedoneni, prinsi muncind la negru in HerecleanZece macedoneni au un termen de 15 zile pentru a parasi tara dupa ce au fost depistati, saptamana trecuta, ca muncind ilegal, fara autorizatii de munca sau premise de sedere, la o firma din localitatea Hereclean. La societatea respectiva, mai lucrau la negru alti 12 romani si un bulgar.

Politistii Biroului pentru Imigrari Salaj au organizat, in data de 9 septembrie 2010, o actiune pentru prevenirea si combaterea sederii ilegale a strainilor in Romania, precum si pe linia depistarii strainilor cu munca nedeclarata, in cooperare cu Politia Municipiului Zalau si Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) al judetului Salaj, la o societate comerciala cu sediul in localitatea Hereclean.

Actiunea s-a finalizat cu depistarea a zece cetateni macedoneni ce desfasurau activitati lucrative fara a poseda autorizatii de munca sau premise de sedere in acest scop, se arata intr-un comunicat de presa al Biroului pentru Imigrari Salaj.

Potrivit sursei mentionate, impotriva cetatenilor macedoneni va fi luata masura revocarii dreptului de sedere in tara si emiterii unor decizii de returnare, valabile 15 zile.

Tot la societatea respectiva, inspectorii ITM Salaj au depistat ca muncind fara forme legale alti 12 romani si un bulgar, motiv pentru care firma a primit o amenda de 51.000 de lei. In urma controlului, am depistat ca muncind fara forme legale zece macedoneni, 12 romani si un bulgar. Firma a fost amendata cu 1.500 pentru fiecare macedonean, adica 15.000 de lei, respectiv cate 3.000 de lei pentru romani si bulgar, adica 39.000 de lei, a declarat vineri, Talia Marincas, inspector de munca in cadrul ITM Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »