Zebră nouă la ieşirea din Zalău

Andreea Vilcovschi 19 mai 2017 3
Zebră nouă la ieşirea din Zalău

Pentru creşterea gradului de siguranţă a pietonilor, angajaţii Direcţiei Generale de Administrare a Domeniului Public Zalău au efectuat joi, 18 mai, pe DN1H, în zona Gării de Nord – legătura către Crişeni, lucrări de marcare a unei noi treceri de pietoni cu semnalizare luminoasă.
“Amenajarea s-a făcut în scopul preluării pietonilor care ies din Gara de Nord și traversează pentru a circula pe tronsonul de stradă menționat și urmărește creșterea gradului de siguranță a pietonilor din zonă, urmând ca angajații DGADP și lucrătorii Biroului Rutier Zalău să monitorizeze circulația pentru a stabili dacă nou-înființata trecere de pietoni asigură o mai mare siguranță și va rămâne trecere de pietoni permanentă”, au explicat reprezentanţii Primăriei Zalău.
Tot în scopul creșterii siguranței pietonilor, în urma solicitării Poliției Rutiere care a stabilit că zona prezintă un risc ridicat de accidente, s-au amplasat indicatoare cu semnalizare luminoasă, alimentate de panouri solare, la trecerea de pietoni de pe Str. Gh. Doja – intersecție cu Str. M. Eminescu, care avertizează conducătorii auto despre faptul că se apropie de zona unei treceri de pietoni, în vederea reducerii vitezei autovehiculului și acordarea permisiunii de trecere, pietonilor.

Comentarii

comments

3 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

 1. Anonim 19 mai 2017 at 14:22 - Reply

  pai e sau nu e in Zalau acee trecere de pietoni?
  si daca tot au facut-o de ce nu o lumineaza cu BECURi cu led de pe stalpi, sa poti vedea de la distanta noaptea daca VREA cinva sa treaca strada.
  Iar la trecerea din fata garii sa inlocuiasca vechile becuri cu cele noi pe LED

 2. Anonim 19 mai 2017 at 14:24 - Reply

  “Urmand, ca in perioada urmatoare”- saraca L.Romana.

 3. Anonim 22 mai 2017 at 14:58 - Reply

  Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj au anunţat că radarele fixe, montate in orasul Zalau, sunt prea performante si de aceea nu vor fi puse in functiune.
  Aceste radare fixe, nu raspund la “stimuli” externi, la telefoane, la mita, nu stiu ai cui sunt copii care conduc cu viteza excesiva sau/si trec pe culoarea rosie la semafor,
  Aceste radare fixe/ camera de monitorizare a traficului din oras, NU STIU cine este “persoana importanta” care a deposit pe linie dubla continua cu o viteza de peste 100 km/h si a si trecut pe culoarea rosie la semafor, desi se vede clar nr de inmatriculare si se stie de toata lumea a cui e masina !

Lasa un Raspuns »