Zalaului, oficial, ii va merge din ce in ce mai bine

Magazin Salajean 31 ianuarie 2007 0

Zalaului, oficial, ii va merge din ce in ce mai bine

In cadrul conferintei de presa organizate in cursul zilei de ieri, primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu a punctat principalele teme care vor fi dezbatute in cadrul sedintei Consiliului Local, precum si detalii despre Acordul Cadru semnat de Ministerul Integrarii Europene cu Agentiile de Dezvoltare Regionala.

Principalul proiect de hotarare care se va afla pe masa de lucru a consilierilor locali, luni 5 februarie, face referire la bugetul pe anul 2007. In cadrul sedintei vor fi facute si propuneri din partea executivului in ceea ce priveste dezvoltarea infrastructurii scolare. Capilnasiu a precizat faptul ca se are in vedere reabilitarea salilor de sport care depasesc 300 de metri patrati. Acest proiect de reabilitare a salilor de sport va cuprinde 3 grupuri scolare, respectiv: Grupul Scolar Mihai Viteazul, Grupul Scolar Voievod Gelu si Colegiul Tehnic Al. Papiu Ilarian. In acest sens, exista un sprijin financiar venit din partea Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEdC) si Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Salaj.

O alta propunere care va veni din partea edilului municipiului este legat de reabilitarea zonelor limitrofe, mai exact refacerea infrastructurii stradale. In momentul de fata se efectueaza lucrari la reteaua de canalizare a orasului, avandu-se in vedere inlocuirea a 10 kilometri de retea de canalizare.

Un alt subiect care va fi aprig dezbatut in cadrul sedintei Consiliului Local va fi insuficienta echipelor care asigura linistea si ordinea publica. Primarul a precizat ca se are in vedere cresterea numarului de agenti comunitari, pentru ca, astfel, sa se poata asigura linistea si ordinea publica in toate zonele din oras. Prin aceasta suplimentare de functii in randul comunitarilor se doreste imbunatatirea calitatiii serviciilor pe care acestia le ofera cetatenilor urbei.

Un subiect destul de delicat care va fi dezbatut in cadrul sedintei este si cel legat de segmentul social. Bineinteles, aici vine vorba despre persoanele care au parasit sistemul de ingrijire oferit de stat si care, dupa imliplinirea varstei de 18 ani sunt nevoiti sa-l paraseasca. Multe dintre aceste persoane provin din alte zone ale tarii, de aceea ii vom determina pe acestia sa se intoarca in regiunile de unde sunt de origine. Nu putem sa avem grija de toate persoanele cu probleme din toate zonele tarii, a opinat primarul Radu Capilnasiu.

Acordul Cadru, semnat de MIE si ADR

In cadrul aceleiasi conferinte de presa, a fost atins si subiectul semnarii Acordului Cadru de catre Ministerul Integrarii Europene (MIE) cu Agentiile de Dezvoltare Regionala (ADR). La finele saptamanii trecute, Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau, a fost prezent la Bucuresti, unde a avut loc semnarea Acordului Cadru cu ADR Nord – Est, ADR Sud – Est, ADR Sud Muntenia, ADR Sud – Vest, ADR Nord – Vest, ADR Centru si ADR Bucuresti – Ilfov. Prin acest document, Agentiile pentru Dezvoltare Regionala, in calitate de Organisme Intermediare, vor prelua unele atributii privind gestionarea fondurilor alocate prin Programul Operational Regional, la nivel regional. In schimb, MIE va asigura monitorizarea si controlul atributiilor delegate, in vederea implementarii Programului.

Oficial, ne va merge bine

In cadrul intalnirii de la Bucuresti s-a discutat si vis – a – vis de soseaua de centura a Zalaului. Licitatia in vederea desemnarii firmei constructoare a soselei va avea loc, cel mai probabil, in cursul lunii aprilie, iar lucrarile de constructie vor incepe, estimativ, in aceasta toamna. Odata cu terminarea acestor lucrari la soseaua de centura, oportunitatile vor creste, iar orasul nostru va avea o importanta mult mai mare in ochii investitorilor, a conchis primarul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »