Zalaul va avea teren de volei pe nisip

Magazin Salajean 15 iunie 2010 0

Zalaul va avea teren de volei pe nisip

Terenul de minigolf din Parcul Municipal va fi desfiintat, in locul lui urmand sa fie amenajat un teren multifunctional pentru practicarea sporturilor pe nisip, respectiv volei si fotbal. Decizia vine in conditiile in care terenul de golf nu a trezit interesul zalauanilor, in ciuda eforturilor considerabile de promovare, astfel ca incasarile obtinute din aceasta sursa in decursul unui an nu au depasit 100 de lei (suma ce nu acopera nici macar cheltuielile de functionare), sustine primarul Radu Capilnasiu.

Pentru efectuarea lucrarilor necesare reamenajarii acestui spatiu si modernizarii terenului multi-functional, consilierii locali au alocat in cadrul sedintei de ieri, 41.200 de lei.

Autoritatile sunt convinse ca viitorul amplasament va reprezenta o adevarata atractie pentru tinerii zalauani, mai ales in conditiile in care municipiul pune la dispozitia tineretului foarte putine spatii de agrement. Mai mult, oficialitatile se asteapta ca terenul sa fie folosit de catre componentii echipei de volei Remat Zalau. De altfel, ideea amenajarii unui teren de beach-volley in parcul central vine si ca urmare a performantelor obtinute de catre voleibalistii zalauani, concretizate nu doar in numarul mare de sportivi promovati in loturile nationale ale Romaniei de juniori si seniori, cat si in rezultatele deosebite obtinute: locul I seniori-masculin, locul III juniori 1 masculin, locul IV juniori 2 masculin.

Voleiul nu este doar un sport cu traditie in judet, ci si unul cu rezultate deosebite. Remat Zalau, campioana Romaniei la volei masculin, ar putea folosi acest teren pentru antrenament, stiindu-se ca antrenamentele pe nisip sunt foarte bune pentru voleibalisti. In plus, constatam ca tot mai multi tineri din Zalau sunt interesati de practicarea acestui sport, a precizat primarul.

Viitorul teren va gazdui si competitii de profil. Prima de acest fel, respectiv Turneul Open Masculin de volei pe plaja, va avea loc in perioada 28 iulie – 1 august, in organizarea Federatiei Romane de Volei, in colaborare cu Primaria Zalau. Datorita dezvoltarii continue a voleiului de plaja, va anuntam ca turneul de la Zalau a fost introdus in Circuitul National. De asemenea, tinand cont de traditia si performantele voleiului de sala, vom considera Zalaul un centru important de pregatire pentru voleiul de plaja, se arata intr-o adresa a Federatiei Romane de Volei remisa Primariei Zalau.

Terenul de golf a fost realizat la initiativa sotilor Sam si Noel Le Blanc, voluntari in Peace Corps, care au strans de la 163 de compatrioti circa 16.800 de dolari. Costul total al lucrarilor de amenajare s-a ridicat la 75.000 de lei. O vreme el a fost administrat de Asociatia Prietenii Unchiului Sam, un ONG constituit special pentru acest scop. De un an si jumatate, spatiul este administrat de catre SC Corex SRL.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »