Zalaul va avea Serviciu Voluntar pentru Situatii de Urgenta

Magazin Salajean 28 iulie 2010 0

Zalaul va avea Serviciu Voluntar pentru Situatii de UrgentaIn sprijinul salvarii si al pompierilor, forte care vor trebui sa intervina in eventualitatea unor dezastre petrecute la nivelul Zalaului, vor sari si reprezentantii proaspat infiintatului Serviciu Voluntar pentru Situatii de Urgenta (SVSU). Acest compartiment va desfasura activitati de indrumare si control pentru prevenirea riscurilor producerii unor situatii de urgenta si va fi format din patru echipe de specialitate, a cate trei persoane fiecare: echipa de instiintare-alarmare, echipa sanitar-veterinara, echipa de evacuare si echipa de suport logistic.

Organigrama SVSU va fi formata din 42 de posturi, distribuite astfel: 16 in Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta (CLSU), cate 12 la Compartimentul de prevenire si in echipele de specializare, un post de sef al CLSU si unul de sef al SVSU.

Printre atributiile serviciului voluntar se numara prevenirea incendiilor, cautarea si salvarea victimelor de sub daramaturi, asigurarea primului ajutor, cautarea si salvarea persoanelor disparute ori ramase izolate ca urmare a producerii unor accidente sau fenomene meteorologice periculoase, participarea la evacuarea populatiei, a bunurilor materiale si a animalelor din zonele calamitate etc.

Serviciul se va constitui din voluntari, pe baza consimtamantului liber exprimat. Doritorii trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani, sa fie apti din punct de vedere medical, sa nu aiba cazier si sa aiba pregatire in domeniul solicitat. Voluntarii vor semna cu municipalitatea un contract de voluntariat pe minim un an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »