Zalaul se pregateste de Marea debarasare

Magazin Salajean 18 aprilie 2008 0

Zalaul se pregateste de Marea debarasareO noua actiune de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice (DEEE), va avea loc sambata, intre orele 10 – 16, in Zalau. Campania – a treia din acest an – coincide cu actiunea demarata la nivel national, la initiativa Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, iar posesorii de astfel de echipamente sunt invitati sa le depuna in fata blocului sau a casei. Deseurile vor fi preluate, apoi, gratuit de catre firma AVE Salaj Ecoserv, in vederea reciclarii.

Pentru informarea populatiei, prin angajatii Primariei Zalau si ai Politiei Comunitare, au fost distribuiti aproximativ 1.500 de fluturasi, in toate cartierele din municipiu. Pentru eficientizarea actiunii de colectare, SC Ave Ecoserv Salaj SA a amplasat containere speciale in urmatoarele zone: P-ta 1 Decembrie 1918, cartierele Dumbrava – zona Pietris si langa fosta Piata Agroalimentara, dar si vizavi de Spitalul de Urgenta Salaj (langa statia de autobuz). Prin campaniile pe care le organizam, de colectare a deseurilor electrice, electronice si electrocasnice, locuitorii municipiului Zalau au posibilitatea sa renunte la aparatura nefolositoare, uzata si totodata, sa participe la o actiune organizata, de protejare a mediului, a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

In acest an, in urma celor doua campanii de colectare a deseurilor electrice si electronice, au fost colectate aproximativ 7 tone de deseuri. Urmatoarea actiune a Primariei municipiului Zalau se va desfasura in cartierele Bradet si Stadion, cu strazile adiacente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »