Zalaul se pregateste de a treia editie a Zilelor Romane

Magazin Salajean 22 martie 2007 0

In acest an, editia a III-a Festivalului International Zilele Romane va avea loc in perioada 15 – 17 iunie. Manifestarea, pe care am numit-o generic Zilele Romane, capata in consistenta de la an la an. Suntem, acum, in faza de analiza a proiectului propus de producatorul Festivalului, desemnat prin licitatie deschisa, si cred ca editia din acest an se va ridica cel putin la nivelul celei de anul trecut. Am insistat sa se pastreze caracterul cultural-educativ al evenimentului, deoarece vreau ca prin acest festival sa promovam valorile autentice ale zonei noastre, a declarat primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

Festivalul International Zilele Romane se va desfasura la Zalau, in perioada 15-17 iunie, precum si la Castrul Roman de la Porolissum – Moigrad, in data de 17 iunie. Editia din acest an reuneste artisti din tara si strainatate. In cadrul evenimentelor, vor avea loc spectacole de magie, parada soldatilor romani si demonstratii de lupte, spectacole de teatru, numere de cascadorie, targ de arta populara, expozitie demonstrativa de mestesuguri traditionale, spectacole cu obiceiuri si ritualuri vechi romanesti, concerte de muzica veche romaneasca si folclor.

Prima editie a Festivalului Zilele Romane a avut loc in 2005. Evenimentul urmareste sa recupereze o parte din istoria comuna a spatiului in care astazi functioneaza comunitatea europeana. De asemenea, obiectivul Primariei Zalau este sa ofere publicului larg un eveniment cu caracter cultural-educativ. In fine, incepand cu editia de anul trecut, Festivalul beneficiaza de un site propriu: www.zileleromane.ro

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »