Zalăul, oraşul infracţiunilor

Flavia Pintea 7 martie 2013 2
Zalăul, oraşul infracţiunilor

Peste 370 de misiuni au executat jandarmii sălăjeni într-o singură lună. Tulburarea ordinii şi liniştii publice, comercializarea ilicită a unor bunuri fără a avea acte de provenienţă, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, sunt doar câteva dintre faptele pentru care jandarmii sălăjeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în luna februarie. Cei mai “harnici” se pare că au fost zălăuanii. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj, cele mai multe fapte de natură contravenţională au fost săvârşite în municipiul Zalău. Astfel, în luna februarie au fost aplicate 67de avertismente scrise, 107 amenzi contravenţionale în valoare de 17.370 de lei şi au fost constatate 14 infracţiuni, şapte independent, iar alte şapte în cooperare cu Poliţia.
Tot în luna februarie, pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţ şi municipiul Zalău. Astfel, lucrătorii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Sălaj au executat 373 de misiuni, cele mai multe, 204, au fost misiunile de menţinere a ordinii publice în zona pieţelor, târgurilor şi oboarelor, pe timpul manifestărilor cultural-artistice, 71de misiuni au fost pentru asigurarea ordinii publice, iar 50 au fost intervenţii pentru punerea în aplicare a mandatelor de aducere.De asemenea, s-au mai executat 30 de acţiuni în cooperare cu alte instituţii şi 18 de acţiuni de intervenţie în urma unor solicitări telefonice.Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Sălaj a asigurat, în această perioadă, paza şi protecţia pentru 16 obiective, 20 de transporturi de valori aparţinând Administraţiei Finanţelor Publice Sălaj, 121 de transporturi corespondenţă clasificată, precum şi pentru patru transporturi de produse cu caracter special.

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. observator 8 martie 2013 at 11:56 - Reply

    orasul infractiunilor, cu 14 infractiuni constatate intr-o luna? stimata semnatara a materialului, cred ca trebuie sa inveti diferenta dintre contraventie si infractiune, pt ca, sursa citata vorbeste de peste 100 de contraventii constatate.

  2. mara 8 martie 2013 at 12:59 - Reply

    dar pe astia care vand tigari nu ii vede nimeni?sau este adevarat ca sant mana in mana cu politia?

Lasa un Raspuns »