Zalaul, in topul municipiilor din Romania

Magazin Salajean 15 august 2007 0

Zalaul, in topul municipiilor din Romania

Un studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) plaseaza Zalaul pe locul 11 in topul municipiilor resedinta de judet cu cea mai buna retea de servicii publice. Pe primul loc in acest clasament se afla Sfintu Gheorghe, urmat de Buzau, Piatra Neamt, Vaslui, Oradea, Pitesti, Timisoara, Tirgoviste, Botosani si Deva. Zalaul, de pe locul 11, s-a plasat inaintea unor municipii resedinta de judet ca Bacau, Alexandria, Craiova, Sibiu, Brasov, Cluj Napoca s.a. Reprezentantii IPP au precizat ca studiul a fost realizat intre anii 2003 si 2005, pe baza unor chestionare, si s-a bazat pe evaluarea indicatorilor de performanta in patru domenii: apa si canalizare, iluminat public, salubrizare si administrarea strazilor.

Sa mentionam si noi ca studiul plaseaza Oradea pe primul loc la cele mai bune servicii de apa si canalizare, in 2005, urmat de Sibiu si Satu Mare, in timp ce Tirgu-Mures se claseaza pe ultimul loc la acest capitol. La iluminatul public, primul loc este ocupat de Giurgiu in 2005, in timp ce Suceava sta cel mai prost in acest domeniu, potrivit studiului IPP. La capitolul strazi, Miercurea-Ciuc conduce in clasamentul IPP, iar in coada se afla orase precum Galati si Drobeta-Turnu Severin. La salubrizare, Vasluiul ocupa locul intai, in timp ce ultimele locuri le-au adjudecat municipii precum Suceava, Galati sau Drobeta-Turnu Severin.

Viceprimarul Dorel Labo ne-a declarat ca locul 11 ocupat de Zalau in acest clasament este onorant. Viceprimarul si-a exprimat speranta ca in anii ce vor urma Zalaul va fi plasat mai in fata, dupa ce Primaria a facut destul de mult pentru imbunatatirea calitatii vietii in municipiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »