Zalaul detine 10 la suta din numarul sectiilor de votare

Magazin Salajean 16 aprilie 2008 0

Zalaul detine 10 la suta din numarul sectiilor de votareIn vederea organizarii in bune conditii a alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale, in perioada 7 – 13 aprilie 2008, Institutia Prefectului Judetului Salaj a adoptat o serie de masuri in vederea respectarii termenelor stabilite in programul calendaristic aprobat de Guvern. Astfel, prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a convocat intr-o reuniune de lucru toti membrii Comisiei tehnice judetene, care, impreuna cu presedintele Biroului Electoral Judetean (BEJ), Balazs Arpad, au stabilit modalitatile de actiune pentru perioada imediat urmatoare, in vederea realizarii sarcinilor conform prevederilor legale in vigoare. La propunerea prefectului si a presedintelui BEJ Salaj, s-a stabilit ca acest gen de intalniri sa fie organizate periodic, astfel incat sa se asigure o coordonare si organizare a actiunilor eficente si conforme termenelor stabilite. De asemenea, in perioada mai sus mentionata au fost confectionate stampilele de control pentru Biroul Electoral Judetean Salaj si pentru cele 61 de Birouri electorale de circumscrip-tie comunala, oraseneasca si municipala si au fost predate – pe baza de proces verbal – presedintilor birourilor electorale, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie confectionate si stampilele de control pentru sectiile de votare din judet.

Pe de alta parte, in cursul zilei de 15 aprilie, Biroul judetean de administrare a bazei de date privind evidenta persoanelor a distribuit tuturor primariilor din judet listele electorale permanente.

La nivelul judetului Salaj exista 61 de circumscriptii electorale comunale, orasenesti si municipala, precum si 297 de sectii de votare. Conform datelor centralizate, la alegerile locale din anul 2008, in municipiul Zalau, vor functiona 28 de sectii, in orasele Jibou, Simleu Silvaniei si Cehu Silvaniei vor functiona in total 24 de sectii, iar la nivelul comunelor salajene vor fiinta 245 de sectii de votare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »