Zalaul are buget

Magazin Salajean 15 februarie 2008 0

Zalaul are buget Municipiul Zalau are un buget de 107,9 milioane din lei, pe anul in curs, dupa ce ieri, intruniti in sala Avram Iancu a Primariei Zalau, consilierii locali au votat propunerea bugetara. Din veniturile totale cu care porneste anul administratia locala, 106,6 milioane de lei reprezinta venituri curente, iar restul de aproape 300.000 de lei sunt venituri din capital si subventii. Asa cum era de asteptat, cea mai mare parte din cheltuielile pe care le va avea municipalitatea vor privi invatamantul, pentru acest domeniu fiind alocate 57 de milioane din lei. Din aceasta suma, 43 de milioane de lei sunt doar cheltuieli salariale, in timp ce alte 9 milioane de lei sunt prevazute pentru a asigura strictul necesar intretinerii si functionarii unitatilor de invatamant.

Pentru acest an, Politia Comunitara va primi 133.000 de lei pentru functionare, in timp ce subventia acordata de administratia locala Uzinei Electrice va fi de 10 milioane de lei. Banii vor ajuta la suportarea diferentei de tarif pentru cele 2.000 de locuinte din municipiu care sunt incalzite in regim centralizat.

De asemenea, la capitolul Cultura, Casa Municipala de Cultura primeste din buget suma de 510.000 de lei, iar Ansamblul Porolissum – 50.000 de lei.

Suma aprobata pentru Centrul de Transfuzii Zalau este de 5.000 de lei (jumatate din cat a solicitat unitatea), avand in vedere platile facute catre donatori la nivelul datei de 31 decembrie 2007, plati ce au totalizat 2.700 de lei. Conform legislatiei in vigoare, cheltuieluile pentru transportul local pentru donatorii de sange ai Centrului sunt suportate tot din bugetul local.

Tot din bugetul orasului, consilierii au aprobat ieri decontarea a aproximativ 300.000 de lei reprezentand costul reparatiilor si a intretinerii statiilor de taxi din municipiu. De mentionat ca aspectul intretinerii lor revine Directiei Generale a Domeniului Public din cadrul Primariei Zalau.

Pentru 2008, este prevazuta si acoperirea cheltuielilor de introducere a infrastructurii tehnico-edilitare la blocul ANL O4 si pentru zona Gradina Poporului. Vor mai fi suportate cheltuielile de introducere a retelei de apa in Stana, precum si realizarea accesului catre parcelele pe care se vor ridica locuinte in Gradina Onului – Ortelec. In ceea ce priveste acest ultim punct, consilierul local Simona Trif (PSD) a opinat ca, in loc sa se aloce bani pentru infrastructura unei zone noi a orasului, mai bine s-ar rezolva acelasi aspect pe strazile care sunt vechi in oras, dar unde retelele de utilitati, precum si starea carosabilului, lasa de dorit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »