Zalaul a explodat intr-o veselie. In mass-media

Magazin Salajean 19 septembrie 2007 0

Zalaul a explodat intr-o veselie. In mass-mediaExplozia de la Zalau ne-a dovedit, daca mai era cazul, ca despre minunatele noastre plaiuri salajene, evident binecuvantate de Dumnezeu, se scrie, la nivel national, mai ales atunci cand sunt morti ori cand mai intra cate un TIR in Muzeu. Ei, in cazul de fata, au fost, din fericire, numai doi morti (daca se poate spune asa ceva). Nu de alta, dar in jargonul tembeliziunilor se spune ca daca nu-s macar trei morti, aia nu-i stire. Uite ca se poate. Si numa cu doi morti. Felicitari tuturor pentru localizarea exacta pe harta a municipiului Zalau, capitala judetului Salaj. Oricum, pe asta trebuie sa o scriu: intr-o seara, nu mai tin minte in care, prefectul Todea a fost live pe majoritatea televiziunilor. Cred ca l-a concurat pe presedintele Basescu la numarul de aparitii live intr-o seara. Si, totusi, o fi bine, o fi rau, ca a tabarat mass-media pe subiectul exploziei de la Zalau? Si ca Zalaul a explodat intr-o veselie pe posturi TV, radio, ziare, Internet etc? Fireste, unii zic ca da, altii zic ca nu. Eu, impartial ca tot romanul, dau dreptate ambelor tabere. Iar in cele ce curg la vale va ofer un soi de best of al relatarilor din mass-media despre Explozia de la Zalau. Colectie de fragmente, vai, incompleta.

Scurta googaleala

Google. Celebrul motor de cautare. La interogatia explozie Zalau vreo 514.000 de rezultate. Fireste, nu toate au legatura cu Zalaul, pentru ca explozii au loc cam peste tot in lume. Una pe zi cel putin in Irak. Dar, despre povestea tragica din municipiul nostru (sau al vostru) au aparut stiri, relatari, s.a., in Jurnalul National, Realitatea TV, Pulsul Zilei, ziare.com. Mediafax, Rompres, EVZ, Presaonline,Stirilocale.ro, Hotnews, Amos News, Ziua, BBC, Clujeanul, Cucurigu.ro, NewsIn, TVR, Romania Libera etc, etc. Daca aveti timp si chef, va urez o googaleala fericita pe acest subiect!

Bilantul exploziei. Alte bilanturi

Bilantul victimelor exploziei produse la Zalau, vineri dimineata, este de doi morti si opt raniti, acestia din urma aflandu-se internati in spital, iar starea lor este stabila. Fata in varsta de 12 ani, cel mai grav ranita in urma deflagratiei, a fost stabilizata, potrivit directoarei Spitalului Judetean, Maria Tilea, iar ceilalti pacienti internati se afla in afara oricarui pericol. Adolescenta a suferit mai multe intervenetii chirurgicale, ea ajungand la spital cu hemoragie interna cauzata de o ruptura de ficat si una de splina. Tilea a mai declarat vineri, la Realitatea TV, ca sora acesteia, in varsta de 14 ani, a murit in urma exploziei. In explozie si-a mai pierdut viata un tanar de 20 de ani, care a fost scos de sub daramaturi de echipele de interventie la mai bine de trei ore de la producerea incidentului (NewsIn). Secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan, a declarat, vineri dupa-amiaza, la Zalau, ca blocul afectat de explozie va fi daramat. Potrivit lui Bolojan, trebuie gasite solutii legale pentru locatarii blocului afectat. Secretarul general al Guvernului a spus ca imobilul va fi demolat, iar terenul va intra in proprietatea municipiului Zalau. Potrivit acestuia, cel mai probabil va fi ridicat un nou imobil pentru locatarii afectati, iar daca se va constata ca vinovatii de explozie sunt reprezentantii E.ON Gaz, acestia vor plati (Mediafax).

Vinovatii fara vina. Niste criminali

Mihai Soica, in Evenimentul Zilei: A 28-a explozie fara vinovati: Explozia care a distrus, ieri-dimineata, un bloc din Zalau (judetul Salaj) este cea de-a 28-a dintr-un lung sir de tragedii similare care au zguduit Romania, in ultimii 12 ani. (

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »