Zalauanii vor la vila, nu la bloc

Magazin Salajean 5 septembrie 2007 0

Zalauanii vor la vila, nu la bloc

O serie de Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) au fost in atentia alesilor locali municipali la inceputul acestei saptamani, ca urmare a dorintei zalauanilor de a ridica in diferite parti ale orasului constructii cu unul sau mai multe etaje. Strazile avute in vedere sunt Lacului, Cascadei, Vanatorilor, Corneliu Coposu si altele, zone atat cu interdictie de constructie, cat si pentru care, potrivit Planului Urbanistic General din 2002, destinatia prevazuta este de locuinte individuale si colective mici.

Solicitarile dovedesc ca tot mai multi cetateni ai Zalaului prefera sa-si ridice case, chiar daca mai mici, decat sa locuiasca in apartamente de bloc.

Un astfel de PUZ inaintat autoritatilor locale priveste strada Vanatorilor. Proprietarii unor terenuri in suprafata de 61.710 metri patrati de pe aceasta strada au solicitat autoritatilor locale modificarea interdictiei de construire definitive in baza Raportului de expertiza geotehnica intocmit de specialisti. De asemenea, zalauanii de aici au cerut si analizarea posibilitatilor de a introduce parcelele cu pricina in intravilanul municipiului, cu atat mai mult cu cat raportul sus amintit detaliaza modul de compatibilizare a functiunii propuse cu zona inconjuratoare, accesele, parcelarea si traseele de utilitati.

In prezent, parcelele la care se face referire sunt in majoritate ocupate de gradini, spre strada Gheorghe Doja existand si 14 constructii.

Sursa de alimentare cu apa a imobilelor pe care zalauanii doresc sa le ridice aici este reteaua de apa potabila ce trece prin subtereanul strazii Vanatorilor. Mai problematica este, insa, reteaua de canalizare, in conditiile in care aceasta parte a Zalaului nu a avut niciodata aceasta utilitate. Ca urmare, in proiectul de hotarare inaintat consilierilor municipali, cetatenii au subliniat ca solutia problemei respective este realizarea unei retele de canalizare menajera si racorduri, cu deversare intr-o statie de epurare compacta care va avea ca emisar Valea Bechert care trece prin zona.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »