Zalauanii, terorizati de tinerii scandalagii

Magazin Salajean 27 august 2010 0

Zalauanii, terorizati de tinerii scandalagii

Grupurile de adolescenti care se intalnesc cu noaptea in cap in cartierele din municipiu continua sa le scoata peri albi locatarilor. Cu muzica data la maxim in masinile parcate tocmai sub ferestrele apartamentelor, tinerii isi incep povestile si glasuiesc putin mai tare decat piesa ce bubuie in difuzoare, suficient sa-i impiedice pe bietii oameni ce locuiesc in zona sa puna geana pe geana intreaga noapte. Oamenii legii pot doar sa le dea amenzi, asta doar daca, pana la sosirea lor, scandalagii se mai gasesc prin zona.

Peste patruzeci de persoane certate cu legea s-au ales cu sanctiuni contraventionale, in ultimele sapte zile, dupa ce au fost prinse asupra faptei de catre agentii comunitari din municipiu. Un numar record de sanctiuni au primit scandalagiii, anume tinerii care, in toiul noptii, au chefuit cu muzica data la maxim fara sa tina cont de vecini sau care, aciuati langa masinile parcate in fata blocurilor de locatari, au ascultat muzica data la maxim in boxe. Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Comunitare Zalau, Lucian Trif, in fiecare saptamana agentii sunt solicitati de locatari sa intervina pentru potolirea scandalagiilor. In perioada 19-26 august, agentii comunitari au aplicat un numar de 15 sanctiuni contraventionale pentru tulburarea ordinii si linistii publice prin strigate, larma sau folosirea de instrumente muzicale la intensitate mare, a declarat purtatorul de cuvant. Potrivit sursei citate, amenzile aplicate pentru tulburarea linistii publice pornesc de la 200 de lei pentru persoanele adulte si de la 100 de lei, pentru minori.

De multe ori insa, la sosirea echipelor de agenti comunitari, tinerii o iau la fuga printre blocuri. Chiar si asa, nu trece saptamana fara ca oamenii de ordine sa nu aplice cel putin cinci sanctiuni pentru tulburarea ordinii si linistii publice de catre tinerii scandalagii.

Nepasatori in fata oamenilor legii

Insa nici macar amenzile, care nu sunt de neglijat, nu-i sperie pe scandalagii. Opt dintre amenzile aplicate pentru tulburarea ordinii si linistii publice, zilele trecute, unor tineri stransi la un chef intr-un apartament de bloc, au venit dupa ce agentii comunitari le-au dat, in aceeasi noapte, avertismente scrise. Locatarii din bloc au anuntat politistii comunitari ca nu se pot odihni din cauza zgomotelor venite din apartamentul cu pricina. Agentii comunitari s-au prezentat la fata locului si le-au dat avertismente tinerilor. Peste cateva minute insa, tinerii au dat iar muzica foarte tare, astfel ca, aceasta data, politistii au aplicat amenzi pe numele fiecarui participant la chef, a declarat Lucian Trif.

Amenzi de peste 10.000 de lei

In total, in ultima saptamana, agentii comunitari au aplicat 44 de sanctiuni contraventionale, dintre care 31 de amenzi in valoare totala de peste 10.000 de lei. Majoritatea, dupa cum am mentionat anterior, au fost scrise pe numele scandalagiilor. Alte trei persoane au fost sanctionate pentru consum de alcool pe domeniul public, sase pentru apelarea in mod repetat la mila publica desi sunt apte de munca, iar o persoana s-a ales cu o sanctiune contraventionala dupa ce a intrat cu autoturismul pe aleea din Parc Padure Bradet. In perioada analizata, trei persoane au fost sanctionate pentru ca au parcat autoturismele in alte locuri decat cele special amenajate, doua pentru ca au depozitat moloz in alte locuri decat cele special amenajate in acest sens si tot doua persoane au fost sanctionate pentru ca au amplasat corturi pe spatiul verde in vederea desfasurarii activitatilor de comert stradal. Agentii comunitari au aplicat trei sanctiuni si persoanelor care au depozitat ambalaje pe spatii apartind domeniului public si alte doua persoanelor care au distrus zonele verzi in scopul executarii unor lucrari, a mentionat purtatorul de cuvant al Politiei Comunitare Zalau. De asemenea, in perioada mentionata, agentii comunitari au raspuns la 41 sesizari ale cetatenilor, din care 37 au fost rezolvate pe loc, iar restul au fost transmise institutiilor abilitate pentru competenta solutionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »