Zalauanii – sub ochiul vigilent al camerelor de supraveghere

Magazin Salajean 17 octombrie 2011 0

Zalauanii - sub ochiul vigilent al camerelor de supraveghere

Municipalitatea va implementa un proiect menit sa sporeasca gradul de siguranta al cetatenilor in spatiile publice. Prin intermediul acestuia vor fi amplasate sisteme de supraveghere video in parcuri si spatii publice.

Contractul de finantare a fost semnat joi, de primarul Zalaului, Radu Capilnasiu si reprezentantii Agentiei de Dezvoltare Regionala de Nord-Vest. Proiectul a fost depus de administratia locala in cadrul Programului Operational Regional axa prioritara 1-Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere, subdomeniul Centre urbane. Bugetul total al proiectului este de 947.713 lei, din care 681.388 lei este valoarea eligibila, iar 279.953 de lei este contributia proprie, fara TVA.

Acest demers vizeaza cresterea sigurantei publice si prevenirea criminalitatii in municipiu, prin instalarea unui sistem de supraveghere video pentru monitorizarea centralizata a sapte spatii publice: Parcul Gradina Bradet (Parc A si Parc B), Piata 1 Decembrie 1918, Parcul Municipal, Parcul de joaca Rotary din Cartierul Bradet, Parcul de Joaca Pacii din str. Crisan bloc T 159, Centrul Social de Urgenta Zalau. In urma implementarii proiectului, care ar putea dura zece luni, se estimeaza ca spatiile publice vor fi mai sigure si se va diminua cu 10 la suta numarul faptelor antisociale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »