Zalauanii si-ar putea recupera banii de la UPC

Magazin Salajean 22 martie 2010 0

Zalauanii si-ar putea recupera banii de la UPC

Compania de cablu UPC Romania a pierdut definitiv procesul prin care cerea suspendarea executarii unei decizii a Comisariatului Regional de Protectie a Consumatorului (CRPC), prin care i se cerea incetarea practicii comerciale incorecte. In urma cu sapte luni, comisarii CRPC au constatat ca firma de cablu a trimis clientilor facturi majorate in mod abuziv, motiv pentru care au aplicat o amenda de 30.000 de lei si a cerut revenirea la vechiul pret. UPC a contestat amenda in instanta, cerand si suspendarea executarii deciziei Protectiei Consumatorilor. Curtea de Apel Cluj a respins, insa, irevocabil cererea de suspendare a executarii deciziei CRPC.

Precizam ca, in cadrul unor campanii de fidelizare derulate atat in 2008, cat si anul trecut, UPC oferea clientilor abonamentul lunar la un pret special de 22 de lei, cu conditia ca respectivii abonati sa semneze o conventie prin care se angajau sa nu renunte la serviciile operatorului pe o perioada de minim doi ani. Daca nu respecta aceasta obligatie, abonatul trebuia sa suporte o taxa de 100 de lei. Desi contractul stipula clar pretul special, din iulie, furnizorul de servicii de cablu-tv a majorat valoarea abonamentului la 23,8 lei, fara instiintarea clientilor. Contactati la acel moment pentru a-si expune pozitia, reprezen-tantii companiei au precizat ca decizia a fost luata datorita unor factori externi, independenti de UPC, cum ar fi schimbarile care au intervenit in Codul Fiscal, cresterea taxelor pentru asigurarile sociale si cresterea taxei de drepturi de autor, de la 2 la suta la 6 la suta.

Dupa cum ne-a declarat Claudiu Silaghi, director coordonator adjunct in cadrul Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Salaj, ca urmare a deciziei instantei, tariful lunar ar putea reveni la nivelul stabilit in contract, iar zalauanii care au platit abonamentul majorat abuziv si-ar putea recupera o parte din bani, respectiv diferenta dintre suma stabilita prin conventie si cea de pe facturile ulterioare. Pentru asta, abonatii trebuie sa se prezinte la sediul institutiei noastre, sa faca o cerere scrisa, la care sa ataseze documentele justificative, precum contractul incheiat cu UPC, facturile primite, chitantele care fac dovada platii etc.

Operatorul de cablu-tv are la nivelul judetului aproximativ 16.500 de abonati.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »