Zalauanii se inghesuie sa-si ia cartile de identitate

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

Zalauanii se inghesuie sa-si ia cartile de identitateDe cand pot circula in spatiul Schengen doar cu buletinul, zalauanii de inghesuie la sediul Directiei Publice Comunitare Pentru Evidenta Persoanelor pentru a solicita eliberarea actelor de identitate. Ca urmare, an primele cinci luni ale anului in curs, activitatea serviciului respectiv a cunoscut o crestere semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Astfel, potrivit unui comunicat de presa, pana la ora actuala, in 2007, 5.696 persoane au solicitat diverse servicii din care, 5.132 au intrat in posesia unei noi carti de identitate. La inceputul anului, in municipiul Zalau existau 1.410 persoane care aveau actele de identitate expirate, persoane care au fost informate in scris si invitate sa se prezinte la serviciul nostru in vederea punerii in legalitate. Drept urmare, numarul restantierilor a scazut in prezent la 1229, informeaza Ionel Puscas, director executiv al Directiei Publice Comunitare Pentru Evidenta Persoanelor.

Pe linie de stare civila, in cursul acestui an au fost inregistrati 754 de nou-nascuti si au fost oficiate 158 de casatorii. 90 de perechi au beneficiat de prevederile Legii 396/2006, respectiv de un sprijin financiar pentru constituirea familiei in cuantum de 200 Euro, echivalent in lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »