Zalauanii s-au conformat legii

Magazin Salajean 28 decembrie 2006 0

Noile prevederi privind regimul materialelor explozive sunt foarte stricte. Se pare ca agentii comerciali si cetatenii au luat la cunostinta acest aspect. Desi lucratorii Serviciului Arme, Explozive si Substante Toxice (AEST) Salaj, au fost la datorie in perioada Craciunului si nu numai, in ultima perioada nu au sesizat nici o neregula in ceea ce priveste comercializarea ilegala de obiecte artizanale si de distractie.

Motivul cuminteniei comerciantilor de astfel de obiecte de distractie sunt sanctiunile contraventionale aplicate, in urma controalelor efectuate in cursul acestei luni, in valoare de 9.000 RON.

Costel Balanean, agent sef in cadrul IPJ Salaj, biroul A.E.S.T, a afirmat ca strictetea noilor prevederi i-au facut pe cei care comercializau fara autorizatie petarde si alte obiecte de distractie, sa se gandeasca de doua ori inainte de a comite o ilegalitate. In cazul in care comerciantii sunt prinsi cu mata in sac, li se va ridica marfa, in urma unui proces verbal de constatare, iar apoi se va trece la operatiunea de identificare a persoanei careia i s-au vandut materialele explozive. In ceea ce priveste sanctiunile contraventionale, acestea difera in functie de fapta comisa.

La nivelul judetului Salaj, 15 agenti comerciali au primit autorizatie pentru comercializarea de obiecte pirotehnice si artizanale, dar o parte dintre ei au renuntat la acest drept, motivul fiind, printre altele, urmarile pe care le poate avea utilizarea acestora de catre populatie.

Printre agentii economici autorizati se numara Florica Rodica Pop, director al Sc Cosmin Trans SRL, avand autorizatie de comercializare din anul 1995, pe asociatie familiala si de doi ani pe societate comerciala. Autorizatia este valabila un an de zile, cu posibilitatea de prelungire a vizei.

Autorizatia propriu zisa, precum si avizul pentru spatiul de depozitare si comercializare se elibereaza de catre Inspectoratul Teritorial de Munca.

Va reamintim ca amenzile contraventionale care se aplica in caz de nerespectare a prevederilor legale, sunt cuprinse intre 3.000 si 6.000 RON, putandu-se ajunge si la pedeapsa cu inchisoarea de la 3 luni la 1 an.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »