Zalauanii reclama iluminatul public si lipsa retelelor de utilitati de pe Dealul Morii

Magazin Salajean 15 februarie 2012 0

Zalauanii reclama iluminatul public si lipsa retelelor de utilitati de pe Dealul Morii Mai multi zalauani care locuiesc in noul cartier ridicat pe Dealul Morii (langa cartierul Viitorului, n.r.) si pe strazile Carei, Bucuresti si Iasi s-au prezentat in fata consilierilor municipali, in sedinta ordinara de luni, pentru a le aduce la cunostinta cateva probleme de infrastructura a zonei cu care, in aceasta perioada de iarna, se confrunta mai mult ca oricand. Astfel, oamenii au reclamat faptul ca zona este vaduvita de sistemul de iluminat public, lucru deranjant in sezonul rece, cand ziua este scurta, iar inserarea se lasa devreme peste oras, si au subliniat ca nici intensitatea curentului electric din reteua de distributie catre locuinte nu este una multumitoare. De asemenea, cetatenii le-au reamintit alesilor locali ca, desi noul cartier a prins contur inca de acum cativa ani buni, nu are retele de apa si de canalizare si nici accesul in zona nu este cel mai grozav.

Mai mult, oamenii au spus ca problemele legate de traficul pietonal si rutier sunt cauzate in zona de autobuzele SC Transurbis SA. Pe langa faptul ca sunt cate doua, trei autobuze care raman parcate de-a lungul strazii si incomodeaza traficul, soferii operatorului de transport in comun folosesc zona drept capat de linie, pentru a intoarce autobuzele si a le redirectiona catre oras, lucru care pune in pericol pietonii.

La toate aceste sesizari a raspuns primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care a declarat ca exista demarat inca din 2009 un proiect privind introducerea in zona a retelelor de apa si canalizare, dar cum este prevazut ca investitia sa fie realizata doar in etapa a doua a proiectului, locuitorii strazilor anterior mentionate vor trebui sa mai aiba putintica rabdare inainte de a beneficia de infrastructura tehnico-edilitara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »