Zalauanii pot scapa de echipamentele electrice

Magazin Salajean 2 noiembrie 2007 0

Zalauanii pot scapa de echipamentele electrice

Zalauanii vor putea scapa maine de deseurile electrice si electronice (DEEE), utilajele de colectare a deseurilor ale SC Ave Salaj Ecoserv SRL fiind pe teren intre orele 10-12 si 14-16. Potrivit unui comunicat de presa, la actiune vor participa si angajatii Serviciului de Integrare Europeana, Strategii de Dezvoltare, Mediu, ai Serviciului Corp Control, Privatizare, dar si ai Politiei Comunitare.

Traseul principal va fi cartierul Bradet – bulevardul Mihai Viteazul – Spital – Dumbrava cu arterele principale – strazile Crasnei, 22 Decembrie, Corneliu Coposu, Sarmas, Kossuth, Traian, Parcului si strazile adiacente. Deseurile electronice si electrocasnice colectate vor fi transportate la depozitul municipal.

Campania de colectare a DEEE a fost demarata de catre Primaria municipiului Zalau in septembrie 2006, s-a derulat atunci pe parcursul a doua luni (25 septembrie – 25 octombrie), si a continuat in anul 2007, prin campania din 6 octombrie. Actiunea din 3 noiembrie este parte a campaniei derulate la nivel national.

Pentru a informa populatia despre acest demers, angajatii primariei au distribuit in oras, intr-o prima etapa 700 de fluturasi si 30 de afise. Din cauza ca numarul materialelor informative primite de la Agentia pentru Protectia Mediului Salaj a fost considerat insuficient pentru numarul de locuitori din municipiu, primaria a multiplicat inca 1600 de fluturasi care vor fi impartiti astazi. Incercam sa aducem la cunostinta oamenilor actiunea ce se va desfasura sambata, prin diverse modalitati, pentru a dezvolta acest sistem de colectare selectiva ce are ca scop reducerea poluarii si reciclarea unor materiale, declara Radu Capilnasiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »