Zalauanii pot ramane fara masinile abandonate pe domeniul public

Magazin Salajean 15 mai 2012 0

Zalauanii pot ramane fara masinile abandonate pe domeniul publicMasinile uitate in parcarile din municipiu, ajunse sa fie mancate de rugina si cu vopseaua distrusa de vreme, risca sa fie ridicate si chiar confiscate proprietarilor. Aproape 20 de autovehicule au fost gasite abandonate, in cursul acestui an, pe domeniul public, de catre inspectorii Primariei Municipiului Zalau. In cazul in care nu sunt revendicate de proprietari in termen de zece zile, aceste masini intra in proprietatea administratiei locale, urmand a fi scoase la licitatie.

Purtatorul de cuvant al Primariei Municipiului Zalau, Manuela Ghiurutan, a declarat ca de la inceputul anului si pana in prezent au fost notificati 17 proprietari de masini abandonate pe domeniul public. In urma notificarilor inaintate de catre inspectorii Primariei Municipiului Zalau proprietarilor masinilor abandonate pe domeniul public, aceste autovehicule au fost mutate. Nu au fost cazuri de masini abandonate care sa fie ridicate, ne-a declarat purtatorul de cuvant.

Potrivit sursei citate, in cazul vehiculelor abandonate, proprietarul sau detinatorul legal al vehiculului abandonat este somat in scris, cerandu-i-se sa isi ridice vehiculul, de pe domeniul public sau privat al statului ori al unitatii administrativ-teritoriale, in termen de cinci zile de la primirea somatiei. Dupa expirarea unui termen de zece zile de la data transmiterii somatiei, vehiculul trece de drept in proprietatea privata a unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza a fost gasit, a mentionat reprezentantul administratiei locale.

Termenele sunt stabilite prin Legea 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fara stapan sau abandonate pe terenuri apartinand domeniului public sau privat al statului ori al unitatilor administrativ-teritoriale, completata cu normele metodologice din 6 februarie 2003 de aplicare a respectivei legi.

Amenda pentru abandonarea autovehiculului pe domeniul public este de 1.000 de lei, fara posibilitatea injumatatirii sumei in cazul achitarii in termen de 48 de ore. Daca in termenele mentionate anterior proprietarii nu isi revendica masinile ridicate, acestea intra in posesia administratiei locale, ulterior fiind organizate licitatii pentru vanzarea acestor autovehicule.

Si in cursul anului trecut, inspectorii primariei au avut de lucru cu zeci de astfel de masini lasate in paragina de proprietari pe domeniul public.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »