Zalauanii – nemultumiti de praful de pe strazi

Magazin Salajean 26 noiembrie 2007 0

Zalauanii - nemultumiti de praful de pe strazi

Mai multi cetateni din Zalau ne-au sesizat cu privire la faptul ca strazile municipiului sunt acoperite cu un strat de praf. Oamenii s-au declarat nemultumiti in special de strazile Crasnei, B.P. Hasdeu, bulevardul Mihai Viteazul in zona industriala, precum si zona Gradina Poporului. Potrivit reclamatiilor facute de zalauani, conducatorii auto care isi lasa autoturismele in aceste parti ale orasului, chiar si pentru o perioada scurta de timp, gasesc parbrizele acoperite de praf in asa masura incat vizibilitatea este redusa aproape complet. Cetatenii au spus ca acest lucru nu poate fi intalnit intr-un municipiu care se vrea european si unde autoritatile locale au declarat in repetate randuri ca arterele de circulatie sunt curatate.

De cealalta parte, reprezentantii administratiei locale au admis existenta acestor aspecte deranjante la nivel de Zalau, dar au spus ca ele se datoreaza si faptului ca, in perioada de iarna, cand temperaturile scad sub 0 grade Celsius, strazile se curata doar cu aspiratorul. Asta, pentru a fi evitat pericolul de inghet, care ar duce tot la o ingreunare a circulatiei.

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, ne-a declarat ca a dat dispozitie responsabililor din cadrul Directiei Generale de Administrare a Domeniului Public ca, atata timp cat nu sunt precipitatii, sa se insiste pentru indepartarea pamantului si a nisipului de pe carosabil, dar fara ca acesta sa fie spalat. Edilul a admis ca masurile sporite sunt necesare si pentru ca in luna octombrie au fost precipitatii, iar aspirarea carosabilului nu s-a putut efectua.

Un alt aspect la care a facut referire Capilnasiu in acelasi context al curateniei stradale vizeaza urmele de noroi lasate pe carosabil de masinile de tonaj greu care transporta materiale de constructii la santierele deschise in oras. Cu atatea santiere, am avut mult pamant scos in carosabil de masini. Din aceste motive, am cerut sa se efectueze un program prelungit cu aspiratorul, in toate zonele in care utilajul poate avea acces, a conchis primarul Capilnasiu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »