Zalauanii cu mai multe case vor pune umarul la carpirea bugetului statului

Magazin Salajean 14 mai 2010 0

Zalauanii cu mai multe case vor pune umarul la carpirea bugetului statuluiAproape 2.000 de zalauani vor fi nevoiti sa scoata bani mai multi din buzunare pentru luxul de a fi proprietarii mai multor imobile, daca primul ministru Emil Boc isi va respecta angajamentul facut zilele trecute. Premierul i-a cerut ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, sa introduca intr-un proiect de lege impozitarea suplimentara a persoanelor care detin mai multe imobile in proprietate.

Prima proprietate se impoziteaza norma,l pentru toti la fel, incepand cu a doua proprietate se impoziteaza suplimentar fata de ceea ce avem in momentul de fata, pentru a putea sa aducem un plus de venituri la bugetul de stat si a da un efort de solidaritate si din partea acelora care au in Romania mai multe proprietati. Si ei sa contribuie in Romania la acest efort de austeritate pe care il facem in momentul de fata prin impozitarea suplimentara incepand cu a doua proprietate, continuand cu a treia, a patra sau cate alte proprietati, printr-o impozitare suplimentara a acestora, a spus Boc.

Potrivit reprezentantilor municipalitatii, in evidentele Serviciului Impozite si Taxe Locale figureaza 1.592 de proprietari cu doua locuinte, 202 care detin trei locuinte, 58 de zalauani proprietari a patru locuinte si 53 care au mai mult de patru.

Si in prezent, acestia sunt impozitati diferentiat de la a doua locuinta in sus. In baza prevederilor Codului Fiscal, cetateanul care are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15 la suta pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu si cu 50 la suta pentru cea de-a doua. In cazul celei de-a treia cladiri in afara celei de domiciliu, individul este taxat cu 75 la suta in plus, iar de la a patra cladire in sus, plateste dublu.

Nu intra sub incidenta acestui impozit suplimentar persoanele fizice care detin in proprietate cladiri dobandite prin succesiune legala. In cazul detinerii a doua sau mai multe cladiri in afara celei de la adresa de domiciliu, impozitul majorat se determina in functie de ordinea in care proprietatile au fost dobandite, asa cum rezulta din documentele ce atesta calitatea de proprietar.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »