Zalauanii cu mai multe case vor plati taxa de solidaritate

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Zalauanii cu mai multe case vor plati taxa de solidaritate

Aproape 2.000 de zalauani vor fi obligati sa achite catre bugetul local, pana la 30 septembrie, o taxa de solidaritate, al carei cuantum este cuprins intre 50 si 200 la suta din valoarea impozitului pe proprietate. Masura va fi introdusa printr-o ordonanta de urgenta de modificare a Codului Fiscal si ii va viza numai pe proprietarii de mai multe locuinte, care nu sunt inchiriate unei alte persoane. Noua taxare este justificata de Guvern prin necesitatea cresterii veniturilor bugetelor locale in contextul economic si financiar actual, estimandu-se ca astfel vor fi colectate inca 31 de milioane lei in 2010.

La nivelul municipiului, 1.592 de zalauani detin doua locuinte, 202, trei locuinte, 58 de persoane au in proprietate patru locuinte, iar 53, mai mult de patru.

In prezent, in baza Codului Fiscal, daca o persoana fizica are in proprietate doua sau mai multe cladiri utilizate ca locuinta, care nu sunt inchiriate unei alte persoane, impozitul pe cladiri este majorat cu 15 la suta pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, cu 50 la suta pentru cea de-a doua cladire, cu 75 la suta pentru cea de-a treia cladire si cu 100 la suta pentru cea de-a patra cladire si urmatoarele in afara celei de la adresa de domiciliu. Dupa intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta, taxa de solidaritate va fi de 50 la suta din impozitul datorat pentru prima cladire in afara celei de la adresa de domiciliu, 100 la suta oentru a doua si 200 la suta pentru a treia si urmatoarele.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »