Zalauanii, castigati dupa rocada Artima – Carrefour

Magazin Salajean 31 octombrie 2007 0

Zalauanii, castigati dupa rocada Artima - Carrefour

Va anuntam ieri, pe urmele stirii difuzate de agentiile de presa, ca lantul de supermarketuri Artima, evident, inclusiv cel din Zalau, a fost preluat de Carrefour, pentru 55 de milioane de euro. Informatia completa: Carrefour Romania a incheiat un acord cu Polish Entreprise Fund V (PEF V), fond de private equity administrat de Entreprise Investors, pentru preluarea pe piata din Romania a lantului de supermarketuri Artima, valoarea tranzactiei fiind de 55 milioane euro, potrivit informatiilor companiei, citate de media centrala. Artima estimeaza pentru acest an vanzari de circa 95 milioane euro, iar Carrefour Romania urmareste prin aceasta achizitie intarirea prezentei pe pietele in crestere, printr-o abordare multi format, sub un singur brand. Tranzactia se va finaliza abia in urma aprobarii Consiliului Concurentei.

Primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, a declarat ca preluarea lantului de supermarketuri Artima de catre retailerul francez Carrefour este un lucru bun, pentru ca aceasta companie poate sa asigure o calitate si o diversitate mai buna a produselor. Ma gandesc ca are o logistica mai buna, a afirmat Capilnasiu, care a adaugat ca ramane de vazut daca, in urma preluarii, va fi pastrat sau nu brandul Artima. Oricum, zalauanii vor castiga pe partea de servicii, a conchis Radu Capilnasiu.

Media centrala a notat ca achizitionarea lantului de supermarketuri Artima face parte din strategia de extindere a retailerului francez in tara, permitandu-i sa patrunda si in orasele unde nu pot fi deschise hipermarketuri. Reteaua Artima opereaza 21 de magazine, concentrate in vestul si nord-vestul tarii, printre care si Zalaul, cu o suprafata totala de vanzari de 21.000 de metri patrati, care se vor adauga unei suprafete de circa 80.000 metri patrati spatiu comercial operat de Carrefour in Romania.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »