Zalauanii asteapta reduceri la reduceri

Magazin Salajean 21 ianuarie 2009 0

Zalauanii asteapta reduceri la reduceri

Desi a inceput sezonul reducerilor de cateva zile bune, vanzatorii de imbracaminte, incaltaminte si accesorii nu-si fac prea mari sperante in vanzari record. La unele magazine se vad pe afisele lipite de vitrine reduceri de la 30 pana la 70 la suta, insa nu prea multi clienti la cumparaturi. Cercetand prin magazinele de haine si incaltaminte din Zalau, am ajuns la concluzia ca patronii magazinelor nu sunt prea multumiti de vanzarile din aceasta perioada.

Se cer reduceri la reduceri. Desi am facut reduceri de 40-50 la suta, se uita si intreaba daca din pretul redus pe eticheta se face reducerea. Si nu prea cumpara oamenii.

Unii au dat vina pe criza financiara. Nu mai cumpara lumea haine. Cred ca prefera sa-si plateasca cheltuielile cu intretinerea pe timpul iernii, nu sa cumpere haine, chiar daca am lasat mult din pret. Nici nu stim cum va fi, pentru ca vanzarile sunt slabe. Nu stiu daca sunt efectele crizei financiare, dar e clar ca nu merge la fel de bine ca anii trecuti.

De altfel, toate problemele se tin lant. Marfa noua nu se mai aduce pana in lunile februarie, martie. Daca nu ne vindem marfa, nu avem cu ce aduce alta. Si nici nu prea gasim modele noi, decat putine si la preturi prea mari.

Incaltamintea este la mare cautare. Nici acum nu prea se cumpara articolele mai scumpe, in special cele din piele. Oamenii inca asteapta alte reduceri. Se cumpara insa ceea ce este mai ieftin, pentru ca, odata intrati in magazine, se indreapta spre rafturile cu cele mai mari reduceri.

Normal, ca doar e sezonul reducerilor!

Potrivit legii, reducerile se pot practica de doua ori pe an. Prima perioada este 15 ianuarie – 15 aprilie, pentru sezonul toamna/iarna, iar cea de-a doua din 1 august – 31 octombrie, pentru sezonul primavara/vara. In aceasta perioada, proprietarii magazinelor sunt obligati, prin lege, sa expuna in mod clar toate informatiile privind reducerile, de altfel, si perioada reducerilor. Pretul scazut practicat de comercianti la un anumit produs, nu trebuie conditionat de cumpararea altuia, ne-a comunicat Dorina Rednic, inspector sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Salaj.

Daca ieftinirile nu sunt pe masura asteptarilor dumneavoastra, nu e cazul sa va pierdeti speranta. Sezonul de reduceri dureaza pana la jumatatea lunii aprilie. In aceasta perioada vor fi mai multe valuri de reduceri de pret.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »