Zalauani sanctionati pentru tulburarea linistii publice

Magazin Salajean 2 septembrie 2011 0

Zalauani sanctionati pentru tulburarea linistii publice

Politisii locali din Zalau au aplicat, in ultima saptamana, 24 de sanctiuni contraventionale. 12 dintre acestea au reprezentat amenzi iar zece au fost avertismente, in intervalul 25 august si 1 septembrie. Actiunile in urma carora au fost identificate cele 24 de persoane au vizat: mentinerea ordinii si linistii publice, pastrarea curateniei, identificarea persoanelor care parcheaza autovehiculele in alte locuri decat cele special amenajate, combaterea actelor de cersetorie, pentru depistarea si identificarea persoanelor care desfasoara activitati de comert stradal fara indeplinirea formelor legale, precum si mentinerea unui aspect civilizat al arterelor pietonale si a pietelor din municipiu.

Din cele aflate de la Dumitru Valea din cadrul Compartimentului de Ordine Publica al Politiei Locale Zalau, conform Legii 61/1991 au fost aplicate zece sanctiuni contraventionale (sase cu amenda si patru cu avertisment), din care doua sanctiuni contraventionale au fost aplicate pentru apelarea, in mod repetat, la mila publicului. Pentru consumul de alcool pe domeniul public au fost sanctionate cinci persoane si o persoana a fost sanctionata pentru lasarea in libertate si fara supreaveghere a animalelor. Pentru tulburarea ordinii si linistii publice o persoana a fost sanctionata contraventional, o alta persoana a fost sanctionata pentru ca a refuzat sa se legitimeze politistilor locali aflati in exercitarea atributiilor de serviciu.

Conform H.C.L.170/2007 politistii locali au sanctionat 12 persoane, respectiv sapte cu amenda si cinci cu avertisment, din care trei persoane au fost sanctionate deoarece au parcat masina in alte locuri decat cele special amenajate, sase persoane au fost sanctionate pentru ca au desfasurat activitati comerciale fara indeplinirea formelor legale, o persoana a fost sanctionata pentru ca a aruncat rest de tigara pe domeniul public; pentru depozitarea materialelor de constructii pe domeniul public a fost sanctionata o persoana iar alta persoana a fost sanctionata contraventional pentru ca a executat pe domeniul public lucrari de intretinere la autoturismul personal. Conform H.C.L213/2008 doua persoane au fost sanctionate pentru folosirea echipamentelor de joaca din parcuri avand o varsta mai mare decat cea inscriptionata pe Panoul de Avertizare. Valoarea totala a amenzilor este de 2.940 lei.

Politistii locali aflandu-se in serviciul de patrulare, au interceptat un barbat din Zalau care se afla intr-un conflict verbal cu o femeie, pe care a amenintat-o cu un briceag. Barbatul a fost retinut si predat Politiei Municipiului pentru verificari. Politistii locali au retinut pe raza municipiului o minora in varsta de 15 ani, care a fugit din Centrul Comunitar Speranta (ea fiind predata la Centru). Politistii locali au raspuns la 65 de sesizari ale cetatenilor, din care 59 au fost rezolvate pe loc, iar sase au fost transmise institutiilor abilitate pentru solutionare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »