Zalauani cercetati penal pentru tepuirea statului roman

Magazin Salajean 28 septembrie 2010 0

Cinci administratori de firme din municipiul Zalau sunt cercetati penal pentru comiterea infractiunii de evaziune fiscala, dupa ce au tepuit statul cu peste 740.000 de lei. Acestia s-au sustras de la plata obligatiilor fiscale. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Maria Cristea, doi dintre administratorii cercetati sunt din domeniul constructiilor. In perioada 2009-2010, cei doi administratori au retinut si nu au virat catre bugetul general consolidat al statului, in cel mult 30 de zile de la scadenta, impozitul pe veniturile din salarii si contributiile aferente salariilor acordate angajatilor societatii, acestia folosind sumele de bani respective in alte scopuri. In acest caz, prejudiciul cauzat bugetului de stat a insumat 340.767 de lei, pana in prezent, acesta nefiind recuperat, a declarat purtatorul de cuvant.

Alti doi administratori ai unei societati din Zalau, din domeniul agriculturii, nu si-au achitat darile catre bugetul de stat inca de acum sase ani. In perioada 2004-2010, acestia au retinut si nu au virat catre bugetul statului, in cel mult 30 de zile de la scadenta, impozitul pe veniturile din salarii, contributia individuala de asigurari de sanatate, contributia individuala de asigurari sociale si contributia individuala de asigurari de somaj, prejudiciul cauzat bugetului general consolidat al statului fiind de 399.064 de lei, nerecuperat, a precizat Nadia Serban.

Potrivit sursei citate, un alt administrator este cercetat penal pentru ca nu si-a declarat veniturile obtinute in 2007, prin comercializarea unor diverse cantitati de deseuri din fier si material lemnos fara a le trece in evidentele contabile ale firmei, sustragandu-se astfel de la plata impozitului pe profit si a TVA. Pentru astfel de fapte, cei cinci risca pedeapsa cu inchisoarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »