Zalauan mort intr-un accident de munca in Suceava

Magazin Salajean 1 iunie 2007 0

Un barbat a murit si alti doi au fost raniti in urma unui accident de munca provocat prin electrocutare la firma Restaco Suceava. Cei trei angajati ai societatii Marco dp SRL din municipiul Zalau executau lucrari de extindere a unei hale cu ateliere service si showroom auto pentru reprezentanta Mercedes Benz.

Incidentul s-a produs in timp ce victimele manevrau o schela portabila din aluminiu, cu inaltimea de opt metri, pe un teren denivelat. Potrivit Antena 3, la un moment dat schela s-a inclinat periculos in timpul manevrarii, iar muncitorii au incercat sa o sustina pentru a impiedica prabusirea acesteia. Schela s-a rasturnat atingand linia electrica aeriana de 20 kV, iar muncitorii au fost electrocutati.

Accidentul s-a soldat cu decesul lacatusului mecanic Attila D., de 38 de ani. Totodata, lacatusul in constructii metalice Gabriel D. in varsta de 21 de ani si zugravul vopsitor Teodor R., de 27 de ani au fost transportati la Spitalul Judetean din Suceava. Primul muncitor se afla in stare grava, dupa ce a suferit multiple arsuri, iar cel de-al doilea este in afara oricarui pericol, desi a facut un stop cardiorespirator.

Inspectoratul Teritorial de Muna din Suceava a inceput cercetarile pentru stabilirea cauzelor exacte care au condus la producerea accidentului, precum si pentru stabilirea vinovatilor.

Contactat telefonic, inspectorul sef adjunct al Departamentului Securitate si Sanatate in Munca, Andrei Ciuca, ne-a declarat ca cercetarile in acest caz continua, urmand ca rezultatele sa fie trimise la Bucuresti. In momentul de fata cercetarile continua, iar dupa finalizarea anchetei rezultatele vor fi trimise la Bucuresti si, mai apoi, vom putea sti si noi cu exactitate care au fost cauzele tragicului accident, a conchis inspectorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »