Zalauan disparut in lacul Belis

Magazin Salajean 27 aprilie 2010 0

Zalauan disparut in lacul BelisUn tanar in varsta de 20 de ani, din Zalau, a disparut in lacul din statiunea montana clujeana Belis, dupa ce, sambata seara, impreuna cu alti doi prieteni, s-au rasturnat cu hidrobicicleta in larg. Cei trei tineri se aflau cazati la o cabana din Statiunea Belis Fantanele, cand sambata, in jurul orei 21, s-au urcat intr-o hidrobicicleta legata de un ponton de langa casa de vacanta si s-au aventurat in larg.

In scurt timp, unul dintre tineri s-a intors la casa de vacanta, anuntand ca hidrobicicleta s-a scufundat, el reusind sa se salveze inotand pana la mal. Din nefericire, ceilalti doi au disparut in apa. Postul de Politie Belis a fost sesizat la data de 24 aprilie, la ora 21:40, prin sistemul 112 cu privire la faptul ca trei persoane s-au deplasat cu o hidrobicicleta pe lacul de acumulare Belis Fantanele, cand au cazut in apa. Doar o persoana a reusit sa se salveze inotand pana la mal.

Celelalte doua persoane, respectiv Ovidiu Gabriel M., de 20 de ani, din Zalau, si Iancu O., de 20 de ani, din Cluj-Napoca, au ramas in apa, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj. Politistii au stabilit ca ambarcatiunea s-a scufundat din cauza unor defectiuni, insa vor continua cercetarile pentru stabilirea exacta a imprejurarile in care s-a produs tragedia.

Pentru a-i gasi pe ceilalti doi tineri cazuti in apa, la fata locului au sosit, in scurt timp, si scafandrii, care au inceput imediat cautarile. Zona in care tinerii au disparut este aproape de baraj, unde apa are o adancime de 90 de metri si unde se formeaza curenti de apa si vartejuri, astfel incat scafandrii au cautat, atat in noaptea respectiva, cat si duminica, fara rezultat, trupurile celor doi.

Luni dupa-amiaza insa, in jurul orei 14, trei echipe de scafandri s-au scufundat iar in apele lacului, in speranta ca vor gasi trupurile celor doi studenti care s-au rasturnat cu hidrobicicleta. La un sfert de ora de la debutul cautarilor, scufundatorii au iesit la suprafata purtandu-l in brate pe Iancu O., din Cluj-Napoca, unul dintre cei doi disparuti, pe care l-au gasit la 23 de metri adancime. Cautarile continua pentru gasirea celui de-al doilea disparut, tanarul Ovidiu M., din Zalau. Pana la incheierea editiei nu am primit nicio informatie cu privire la persoana cautata.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »