Zalauan arestat in Dubai din cauza datoriilor la banci

Magazin Salajean 3 martie 2009 0

Zalauan arestat in Dubai din cauza datoriilor la banci Un tanar om de afaceri roman, nascut in Zalau, este inchis pana in luna aprilie de autoritatile din Dubai pentru ca nu si-a mai putut plati datoriile la banci. Potrivit unor surse din presa centrala, Adrian Serban are de restituit circa 40.000 de dolari la mai multe banci, printre care First Gulf Bank.

Povestea incepe la Zalau, unde mama datornicului a cerut sprijinul deputatului Mirel Talos, caruia i-a dezvaluit faptul ca fiul ei a fost retinut in decembrie de autoritatile din Dubai, dupa ce nu si-a mai platit datoriile la banci. Intr-adevar, saptamana trecuta, am fost contactat de mama acestui tanar, care mi-a explicat situatia in care se afla acesta. Ce imi sta mie in putinta, am facut deja. Si anume, am facut o serie de demersuri pe langa Ministerul de Externe, interventii prin care am anuntat autoritatile romane ca Adrian Serban sufera de astm, astfel ca nu poate suporta orice fel de regim de detentie. Am mai aflat ca tanarul trebuie sa faca fata unor conditii de arest foarte grele, ne-a declarat, ieri, Mirel Talos.

Familia tanarului a apelat si la deputatul Iuliu Nosa, care ne marturiseste ca a facut, la randul sau, lobby pe langa Ministerul de Externe pentru a rezolva problema tanarului zalauan: Am informatii ca, in acest moment, familia incearca sa stranga suma de bani cu care tanarul sa isi achite datoriile, ca apoi sa fie eliberat. Mai stiu ca, saptamana trecuta, o instanta de judecata din Emiratele Arabe trebuia sa judece cazul lui Adrian Serban, insa, pana la aceasta ora, Ministerul de Externe nu m-a instiintat cu privire la solutia data. Mai mult, Iuliu Nosa face cunoscut faptul ca, in toata perioada detentiei, Adrian Serban a refuzat sistematic sa comunice cu cei de la Consulatul Roman din Dubai.

Intr-o adresa inaintata Ministerului de Externe, Adrian Serban, plecat in Dubai de circa sapte ani, se arata ca a facut mai multe imprumuturi, in scopul de a demara o afacere, insa nu a reusit sa-si plateasca datoriile, motiv pentru care bancile l-a reclamat la politie. Adrian Serban a facut un credit, inca unul, inca unul, si tot asa…, pentru niste afaceri imobiliare in 2007. Asa a ajuns la o datorie de circa 40.000 de dolari, din care dansul spune ca ar fi platit cam jumatate. Adrian Serban a intrat in afaceri cu un localnic, pentru ca aici nu poti face afaceri fara sa ai un partener local, care l-ar fi tras pe sfoara, a declarat consulul roman in Emiratele Arabe Unite, Catalin Nistor, pentru presa centrala. Aceeasi sursa precizeaza ca politia l-a retinut pe tanarul zalauan, dupa ce a fost implicat intr-un accident rutier. In acel moment, autoritatile din Dubai l-au descoperit in baza lor de date, ca fiind dat in urmarire pentru neplata datoriilor la banci. Diplomatul roman a mai adaugat ca Adrian Serban ar putea fi eliberat curand, in cazul in care reuseste sa dovedeasca faptul ca si-a platit datoriile, in caz contrar el urmand sa ramana inchis pana in 19 aprilie, data la care ii expira condamnarea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »