Zălăuanii au câştigat procesul împotriva Volksbank

Magazin Salajean 27 aprilie 2011 0

Zălăuanii au câştigat procesul împotriva Volksbank

Sute de mii de euro urmează a fi restituiţi celor 27 de zălăuani care au câştigat procesul intentat de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Sălaj împotriva Volksbank. Decizia dată de Tribunalul Sălaj în data de 21 aprilie a anului în curs este definitivă şi irevocabilă.

După cum ne-a declarat, ieri, juristul CJPC Sălaj, Claudia Contraş, este vorba de sumele de bani reţinute de către Volksbank clienţilor prin intermediul unor clauze abuzive trecute în dosarele de credit. În urma reclamaţiilor depuse de către clienţii băncii Volksbank, au fost verificate 33 de dosare de credit în care s-au constatat următoarele trei clauze abuzive: comision de risc, comision de penalizare de doi la sută şi dreptul băncii de a modifica unilateral dobânda. S-a dispus astfel măsura complementară de eliminare a acestor clauze contractuale din dosarul de credit şi restituirea sumelor reţinute către clienţi. Prin urmare, am deschis o acţiune în instanţă la Judecătoria Zalău, care în luna ianuarie a anului în curs a dat soluţia în favoarea clienţilor.

Reprezentanţii băncii au făcut însă recurs la Tribunalul Sălaj, la finele săptămânii trecute fiind pronunţată soluţia tot în favoarea CJPC Sălaj. De această dată, soluţia este definitivă şi irevocabilă, a menţionat juristul Contraş.

Însă doar 27 de zălăuani şi-au câştigat dreptul de a primi, pe lângă eliminarea clauzelor contractuale abuzive, şi sumele reţinute de către Volksbank încă de la încheierea contractelor şi până la pronunţarea sentinţei judecătoreşti. Pentru a intra în posesia acestor sume, clienţii băncii trebuie să întocmească cereri de intervenţie în dosarul de credit pe care să le prezinte băncii, având la dispoziţie trei ani pentru a pune în aplicare decizia instanţei. Şi ceilalţi şase clienţi au posibilitatea de a-şi recupera sumele de bani reţinute abuziv, însă doar printr-o nouă acţiune în instanţă, a menţionat juristul CJPC Sălaj. Potrivit sursei menţionate, în cazul în care banca va refuza restituirea acestor bani către clienţi, se va trece la executare silită.

În prezent, alţi aproximativ 60 de sălăjeni au luat calea instanţelor de judecată pentru recuperarea comisioanelor abuzive şi a clauzelor contractuale din contractele de credit.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »