Zălăuanii au câştigat frigidere noi, pe monitoare vechi

Magazin Salajean 10 mai 2011 0

Zălăuanii au câştigat frigidere noi, pe monitoare vechi

Campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice derulată sâmbătă în municipiu a fost bine receptată de către zălăuani. Colectarea echipamentelor electrice şi electronice a beneficiat de sprijinul Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec, în parteneriat cu Primăria Municipiului Zalău, firmele Candy şi AVE, precum şi de implicarea, ca voluntari, a elevilor de la Liceul Pedagogic Gheorghe Şincai din Zalău (coordonaţi de prof. Maria Gordan). Sâmbătă, între orele 11.00 şi 17.00 s-au strâns peste 3.500 de kilograme de deşeuri, la cele patru puncte de colectare din oraş, unde aparatura defectă fie a fost adusă de către cetăţeni, fie a fost colectată de la domiciliu, gratuit. Cei care au renunţat la aparatura uzată, 186 de persoane, au avut posibilitatea de a participa la tombola cu premii, unde au fost oferite 6 frigidere şi 10 cuptoare cu microunde, de către partenerul Candy. Începând de ieri, până în data de 20 mai, câştigătorii se pot adresa municipalităţii pentru a-şi ridica premiile. Sâmbătă, la extragerea premiilor, au fost de faţă trei dintre câştigători, iar ieri doi cetăţeni s-au prezentat pentru a-şi ridica obiectele oferite în cadrul campaniei. Cei mai avantajaţi au fost zălăuanii care au renunţat la un fier de călcat defect şi au câştigat un cupotor cu microunde, ori cei care aruncat o unitate centrală sau un monitor şi au primit premiu un frigider.

Primarul urbei de la poalele Meseşului, Radu Căpîlnaşiu a apreciat că evenimentul a avut impactul cuvenit pe măsura popularizării lui, în ciuda faptului că s-a suprapus cu alte activităţi în muncipiu la sfârşit de săptămână şi cu vremea ploioasă. Ceea ce ne-am propus în această etapă, foarte bună ca modalitate de desfăşurare, am şi realizat. Vom continua acest parteneriat, precum şi campania de colectare a deşeurilor electronice, sens în care vom stabili o locaţie care va fi deschisă permanent şi se va afla cât mai la îndemâna cetăţenilor.

Despre această posibilitate, reprezentantul Asociaţiei Române pentru reciclare RoRec, Florin Popa, a menţionat că va fi avantajoasă atât pentru autorităţile locale, cât şi pentru populaţie, care va putea solicita colectarea de la domiciliu a deşeurilor electrice şi electronice, deoarece nu va implica niciun cost. Toate deşeurile colectate vor fi raportate la Agenţia de Protecţia Mediului Sălaj în contul demersurilor municipalităţii. Facem eforturi, împreună cu ceilalţi actori implicaţi, de a colecta transparent, corect şi eficient deşeurile, pentru ca România să-şi atingă ţinta de 4 kilograme de deşeuri pe cap de locuitor propusă de Uniunea Europeană (ştiind că până în momentul de faţă s-a colectat doar un kilogram pe cap de locuitor), a menţionat Florin Popa.

În cursul lui 2011, RoRec va derula 500 de campanii similare la nivelul întregii ţări. La Zalău, aşa cum au promis organizatorii, vor mai avea loc acţiuni de colectare a aparaturii defecte, spre sfârşitul lunii iulie şi în cursul toamnei, şi vor fi, de asemenea, oferite premii participanţilor.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »