Zălăuanii îşi pot achita impozitele prin Ghiseul.ro

Magazin Salajean 14 iunie 2011 0

Zălăuanii îşi pot achita impozitele prin Ghiseul.ro

Zălăuanii îşi vor putea achita online taxele şi impozitele, începând de mâine, prin www.Ghiseul.ro, platforma naţională de plată online a taxelor şi impozitelor, lansată în urmă cu trei luni. Anunţul a fost făcut de Ministerul Comunicaţiilor, Zalăul numărându-se printre cele cinci oraşe din ţară care au depus documentaţii pentru a crea această facilitate populaţiei.

Doar cinci primării din ţară s-au arătat interesate până acum de sistemul care permite populaţiei achitarea taxelor şi a impozitelor pe portalul www.Ghiseul.ro, portal despre care Ministerul Comunicaţiilor susţine că este obligatoriu pentru toate administraţiile locale şi că va acoperi toate primăriile din România în 2012.

Este vorba de administraţiile locale din Zalău, Piteşti, Târgu Mureş şi din sectoarele 2 şi 6 ale capitalei.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Zalău, Manuela Ghiuruţan, a declarat că documentaţia pentru înrolarea în sistem s-a făcut la finele lunii martie, imediat ce acesta a fost lansat la nivel naţional, în prezent derulându-se faza de testare a sistemului. Plăţile ar trebui să se poată face în două moduri: fără autentificare, utilizatorul introducând direct suma pe care ştie că o are de plătit, sau cu autentificarea utilizatorului, acesta putând vizualiza exact sumele de plată. În acest ultim caz, utilizatorul are nevoie de date de autentificare în sistem, respectiv nume de utilizator şi parolă. Cum cele cinci administraţii locale nu au primit datele de autentificare în sistem pe care să le transmită populaţiei, deocamdată plata cu cardul prin Ghiseul.ro se poate face doar fără autentificare.

Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a explicat şi cauza pentru care sunt doar cinci primării la nivel naţional care au primit undă verde pentru plata taxelor prin Ghiseul.ro. Astfel, a spus ministrul, licitaţiile demarate de primării pentru selectarea băncilor cere timp, la fel ca adoptarea unei hotărâri de consiliu local ca primăria să intre în sistemul de plăţi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »