Zălăuani prinşi în vamă cu cafea de contrabandă

Magazin Salajean 4 martie 2011 0

Zălăuani prinşi în vamă cu cafea de contrabandă

Trei persoane cu vârste cuprinse între 35 şi 54 de ani, între care şi doi zălăuani, au rămas fără aproape 165 de kilograme de cafea la intrarea în ţară prin Vama Urziceni, în cursul zilei de miercuri, pentru că nu au putut prezenta poliţiştilor de frontieră documentele justificative pentru marfa găsită în bagajele lor. Cei trei au fost sancţionaţi contravenţional cu câte 1.000 de lei fiecare.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră Satu Mare, cei trei au fost identificaţi de poliţiştii de frontieră cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară. Miercuri, 2 martie, în jurul orei 13, la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Urziceni s-a prezentat pentru a intra în ţară Elena C., în vârstă de 43 de ani, din municipiul Zalău, călătorind ca pasageră într-un autoturism marca Audi, înmatriculat în Sălaj. Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în ţară, la controlul de frontieră, în bagajele femeii au fost descoperite 42 de kilograme de cafea Bon Aroma, în valoare de 651 de lei, şi 18 kilograme de cafea Amaroy, în valoare de 387,5 lei, marfă pentru care Elena C. nu a putut prezenta documente de provenienţă. Câteva minute mai târziu, tot la PTF Urziceni s-a prezentat pentru a intra în ţară Sandor S., în vârstă de 54 de ani, din municipiul Zalău, conducând un autoturism marca Opel Zafira, înmatriculat în Sălaj. Şi în autoturismul acestuia, poliţiştii de frontieră au descoperit 74,8 kilograme de cafea de diferite mărci, în valoare de 1.883 de lei, pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta acte justificative, se arată în informaţia de presă.

Spre seară, la acelaşi punct de trecere a frontierei s-a prezentat, pentru a intra în ţară Zsolt K., în vârstă de 35 de ani, din Carei, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în Satu Mare. La controlul de frontieră efectuat pentru intrarea în ţară, polițiștii au descoperit în bagajele careianului 30 de kilograme de cafea marca Bon Aroma, în valoare de 465 de lei, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente de provenienţă.

Întreaga cantitate de cafea descoperită în bagajele celor trei persoane, respectiv 164,8 kilograme în valoare totală de 3.386,5 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »