Votul uninominal nu rezolva problemele politicii romanesti

Magazin Salajean 8 martie 2007 0

Votul uninominal nu rezolva problemele politicii romanesti

Clientul de vinerea trecuta de la emisiunea Rotisorul politic, de la Radio Transilvania Zalau, a fost Eusebiu Lehene, presedintele Ligii Sindicatelor din Invatamant Salaj. In aceasta pagina, va ofer cateva fragmente din dialogul purtat cu liderul sindicalistilor din invatamantul salajean.

Modificare fara studiu de impact

Rep.: Este necesara, din punctul dvs. de vedere, Legea Invatamantului preuniversitar?

Eusebiu Lehene: Categoric, schimbarea se cere. Pentru ca evolutia sistemului de invatamant a fost destul de rapida. Acest sistem trebuie sa se adapteze noilor situatii. Dar, dincolo de asta, orice modificare se face in baza unui studiu de impact. Ori eu, in acest moment, cred ca acest studiu nu a fost facut. Mai mult, elaborarea proiectului de lege de catre reprezentantii Ministerului s-a facut in afara oricarei consultari cu organizatiile sindicale. Noi ne straduim sa corectam din mers o parte din prevederile acestui proiect de lege, pentru ca acest proiect este departe de a fi perfect.

Rep.: Haideti sa luam cateva prevederi ale acestui proiect, care mie cel putin mi s-au parut discutabile. De exemplu, clasele pregatitoare. Am auzit deja destule voci, din randul profesorilor, care spuneau ceva de genul ca este o tampenie, atata timp cat nu se face o pregatire adecvata a cadrelor didactice, a spatiilor, a pregatirii psihologice, atat a parintilor, cat si a elevilor

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »