Votarea – sportul in masa preferat al consilierilor municipali

Magazin Salajean 2 noiembrie 2006 0

Votarea - sportul in masa preferat al consilierilor municipali

In sedinta ordinara de luni, cei 21 de alesi municipali au trecut prin votul lor, deseori unanim, 45 de proiecte de hotarare, plus alte 14 proiecte situate la capitolul Diverse, totul in doar circa trei ore. Astfel, teoretic, consilierii municipali nu au avut mai mult timp de dezbatut la un proiect, decat trei minute, timp in care se mai si prezinta proiectul – adica se citeste, iar comisiile de urbanism, juridic etc, isi dau cu acordul.

Dar, printre cele 59 de proiecte, dintre care multe s-au votat la kilogram, au mai fost si dezbateri pe marginea unor subiecte mai importante – cum ar fi cel de modernizare a societatii de incalzire centrala S.C. Uzina Electrica S.A. Zalau, discutii aprinse care s-au prelungit aproape o jumatate de ora sau proiecte mai substantiale de propuneri de parteneriate cu doua firme, pentru construirea unor parcuri de joaca pentru copii, aprobarea unui studiu de fezabilitate pentru soseaua ocolitoare a Zalaului, majorarea amenzilor pentru agentii economici si locuitorii care nu intretin curatenia, mai multe acceptari de donatii, modificari de organigrame, regulamente si informari. Majoritatea proiectelor de hotarare au fost initiate de catre primarul Radu Capilnasiu. Asadar, practic, mai bine de jumatate din proiectele de pe ordinea de zi au fost aprobate la gramada, pentru ca timp de discutii pentru ele nu ar mai fi fost de unde sa fie.

Un presedinte de sedinta operativ

Presedinte al sedintei de luni a fost ales consilierul municipal UDMR, Veres Ernestin. Intrebat cum a fost posibil ca in trei ore sa fie dezbatute si votate aproape 60 de proiecte, Veres a declarat ca sedinta a decurs foarte operativ, iar cel putin un sfert din proiecte au fost acceptari de donatii de terenuri din partea unor persoane fizice, pe care administratia locala sa le foloseasca pentru construirea drumurilor de acces.

Veres a mai spus ca el fiind consilier municipal de 6 ani, cazul de luni nu i s-a parut foarte iesit din comun. Volumul de munca la o asemenea sedinta cuprinde, de obicei, 30 – 35 de proiecte. Acum am avut mai multe, din care vreo 20 aveau acelasi obiectiv, deci nu trebuia sa fie analizate in parte, a declarat Veres.

Si, totusi, in Zalaul acesta, in care se iau atatea decizii anticetatenesti (hai sa nu amintim decat problema parcarilor, proiect pe seama caruia s-au purtat atatea si atatea discutii, de a ajuns sa fie revocat, reconstruit, recompletat si re – etc) ne-am fi asteptat ca cei care-si pun amprenta pe legile locale, sa acorde mai multa atentie contribuabilului.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »