Voluntarii Crucii Rosii, la examen

Magazin Salajean 14 iunie 2007 0

Voluntarii Crucii Rosii, la examen

* Cu o traditie de 130 de ani, cursurile destinate surorilor voluntare de Cruce Rosie Salaj s-au incheiat in aceasta luna. Organizatia neguvernamentala de Cruce Rosie are o indelungata traditie in pregatirea surorilor voluntare, primul curs de acest fel fiind organizat in anul 1877, in incinta Spitalului Coltea din Bucuresti

Cele 23 de cursante din intreg judetul Salaj au avut de trecut, in cursul zilei de ieri, peste un examen de absolvire a cursului surorilor voluntare de cruce rosie. Directorul filialei Salaj a Crucii Rosii, Laura Bungenteanu, a spus ca aceste cursuri s-au desfasurat in perioada octombrie 2006-iunie 2007 si sunt finalizate printr-un examen de absolvire. Diplomele obtinute sunt recunoscute atat in tara, cat si in strainatate. Participantele sunt pregatite de specialisti in domeniile acordarii primului ajutor, ingrijirii bolnavilor, prevenirii imbolnavirilor si educatiei pentru sanatate.

Printre materiile studiate de cursante s-au numarat si Dreptul International Umanitar, notiuni de anatomie si fiziologie, primul ajutor, notiuni generale de igiena – prevenirea bolilor infectioase, notiuni teoretice si practice privind ingrijirea bolnavilor, notiuni de protectie civila si initierea in legislatia muncii. Elevele au avut ca indrumatori pe doctorul Vasile Daraban (director de curs) si pe Anamaria Socaciu (diriginte de curs).

Surorile voluntare de Cruce Rosie au un rol important, acestea contribuie la actiuni sociale, sprijina organele sanitare in caz de epidemii, calamitati naturale, incendii sau catastrofe de mari proportii. Ingrijind militari si civili, raniti sau bolnavi, fiind alaturi de copiii si batranii din institutiile de ocrotire, sau ducand la domiciliul unor persoane fara familie ajutoarele oferite de Crucea Rosie, surorile voluntare au fost si sunt unanim apreciate, a conchis directorul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »