Vizita lui Tariceanu in Salaj poate lasa urme electorale

Magazin Salajean 14 aprilie 2008 0

Vizita lui Tariceanu in Salaj poate lasa urme electoralePremierul Calin Popescu Tariceanu s-a aflat la Zalau, la sfarsitul lunii trecute, intr-o vizita de lucru axata pe trei puncte: plantarea unui prim pom in Parcul Padurea Bradet, discutii cu muncitorii de la Michelin Silvania Zalau si lansarea candidatilor PNL Salaj pentru primariile din judet.

Respectand programul stabilit, primul ministru s-a oprit mai intai in parcul sus amintit, unde, de altfel, a fost primit si de oficialitatile locale si judetene. In acest cadru, dupa plantarea unui pom, Tariceanu a subliniat ca zona respectiva se va transforma in parc prin folosirea unor fonduri guvernamentale alocate pe componenta de protectie a mediului. Este necesar sa investim in amenajarea de spatii verzi si sa corectam greselile din anii trecuti, a spus premierul, amintind ca anii 2005-2006 au fost marcati de inundatii majore in Romania, iar anul 2007 a adus o seceta care a distrus culturile agricultorilor din numeroase zone ale tarii. Referindu-se la parcul Bradet, premierul a declarat ca va completa totalitatea spatiului verde din municipiul salajean, care, din pacate, nu sta deloc bine pe acest segment, in comparatie cu media nationala de 9 metri patrati la un locuitor si fata de media europeana de 20 de metri patrati de spatiu verde la un locuitor.

Pe urmele lui Nastase

De la Parcul Bradet, coloana oficiala s-a indreptat catre Michelin Silvania Zalau, asa cum a facut si Adrian Nastase, cand, premier fiind, a vizitat Salajul. Tariceanu a tinut sa efectueze aceasta vizita deoarece fabrica are o istorie interesanta. Am tinut sa fac acesta vizita pentru ca fabrica are o istorie interesanta. Din 1990 pana acum, a avut doi proprietari, dar a reusit sa-si dubleze volumul de productie fata de cel inregistrat pana in 1990, a afirmat premierul.

Potrivit acestuia, valoarea de productie in industria fabricarii de masini este de peste 15 miliarde de euro, in domeniu lucrand mai mult de 186.000 de angajati. Cred ca daca Romania va reusi sa atraga mai multi investitori in domeniu, se va imbunatati semnificativ calitatea vietii populatiei. Fabrica Michelin este una in care exista dotari moderne si unde accentul este pus pe siguranta si protectia muncii. Michelin Silvania Zalau contribuie la imaginea pe care vrem sa o proiectam in Europa, a spus premierul, dupa care a facut referiri si la grupul Michelin din anii 30, care a lansat primele colectii de harti turistice din lume.

Grupul francez Michelin, important fabricant de anvelope, dar cunoscut si pentru ghidurile turistice oferite, este prezent in Romania prin filiala Michelin Romania, care a cumparat, in vara anului 2001, de la grupul Tofan, fabricile Silvania Zalau si Victoria Floresti, precum si firma de resapare Tofan Recap si o serie de depozite si puncte de vinzare.

Michelin Silvania Zalau are peste 1.400 de angajati.

Angajatii din consulate

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »