Viva la Musica ori Viva la Profit?!

Magazin Salajean 10 mai 2011 0

Viva la Musica ori Viva la Profit?!

Rezultatele concursului interjudeţean de interpretare vocal-instrumentală cu participare internaţională Viva la Musica 2011, organizat de conducerea Liceului de Artă Ioan Sima Zalău, a iscat deja nemulţumiri în rândul unor părinţi ai căror copii au participat la competiţie. Oamenii au reclamat că, deşi au plătit o taxă de înscriere de 100 de lei, premiile acordate câştigătorilor au fost de abia 50 de lei sau chiar mai puţin. Motivaţia organizatorilor: acest concurs nu este unul pentru câştig financiar, ci pentru evaluarea concurenţilor.

Ca la noi, la nimeni. O demonstrează încă o dată modul de organizare şi desfăşurare în România a anumitor activităţi, fie ele sociale, economice, administrative, sportive sau educaţionale, cum este şi cazul concursului interjudeţean de interpretare vocal-instrumentală cu participare internaţională Viva la Musica 2011, organizat la finele săptămânii trecute de conducerea Liceului de Artă Ioan Sima Zalău.

Aproximativ 200 de participanţi din mai multe judeţe ale ţării s-au înscris la această competiţie achitând o taxă în valoare de 100 de lei. Paradoxal, însă, valoarea unui premiu, exceptând Marele premiu acordat celui mai bun participant, nu a depăşit nici măcar jumătate din suma achitată pentru intrarea în concurs. Cum era de aşteptat, acest lucru a iscat nemulţumiri în rândul unor părinţi.

Fără cazare, masă ori transport

Potrivit unei adrese trimise la redacţie din partea unui părinte care a dorit să-şi păstreze anonimatul, acest concurs nu a fost organizat corect din punct de vedere financiar, având în vedere premiile minuscule acordate elevilor. Mai exact, valoarea unui premiu pe podium acordat unui câştigător a reprezentat jumătate sau chiar mai puţin din taxa de înscriere plătită de către fiecare concurent în parte.

Părintele s-a arătat nemulţumit că, pe lângă taxa substanţială achitată pentru înscrierea în concurs, familiile au fost nevoite să suporte atât transportul copiilor, cât şi cazarea şi masa acestora pe parcursul celor trei zile de competiţie. Cum se poate ca din sumele colectate de la 200 de participanţi care plătesc taxa de înscriere de 100 de lei, locului I să se plătească doar 50 de lei, locului II 30 de lei şi locului III 20 de lei!? Orice nepriceput, dacă face un calcul, vede că aici ceva nu este în ordine, a menţionat părintele în scrisoarea adresată redacţiei

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »