Virozele si pneumoniile dau de lucru medicilor de la Urgenta

Magazin Salajean 17 martie 2009 0

Virozele si pneumoniile dau de lucru medicilor de la UrgentaDe indata ce au reinceput ploile si temperaturile au coborat cu cateva grade, numarul cazurilor de viroze si pneumonii inregistrate la Unitatea de Primire a Urgentelor (UPU) din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau a crescut. Astfel, medicii s-au confruntat cu 89 de solicitari, la sfarsitul saptamanii trecute, cu mult mai multe decat cele inregistrate cu sapte zile in urma, se arata intr-un comunicat de presa remis, ieri, de unitatea spitaliceasca respectiva. Numarul de viroze respiratorii s-a marit cu 22 de cazuri noi, pentru unele medicii recomandand spitalizarea.

Alte 59 de persoane au fost diagnosticate cu plagi, fracturi, contuzii si entorse, si la acest capitol inregistrandu-se o crestere a numarului de pacienti ajunsi in week-end la UPU, cu 18.

Alte noua cazuri au fost nasteri, in timp ce sase pacienti au fost tratati pentru probleme ale apendicelui. Cu hipertensiune arteriala au fost diagnosticati 15 pacienti, iar trei salajeni au fost adusi la UPU cu plagi prin muscatura a animalelor de pe langa casa.

Obisnuitii Urgentei, acei salajeni care sunt adusi in stare avansata de ebrietate, se afla si de aceasta data trecuti in evidente: sapte au fost cei care au avut nevoie de ingrijiri medicale dupa ce nu au stiut sa se opreasca din consumul de alcool, in timp ce o persoana a fost adusa la spital cu politraumatisme cu care s-a pricopsit dupa ce a fost implicata intr-o agresiune.

Din totalul de 330 de cazuri, medicii au dispus internarea pentru 103 pacienti, considerand urgente reale 86 de pacienti .

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »