Virozele au lovit Salajul

Magazin Salajean 8 noiembrie 2007 0

Virozele au lovit Salajul

Salajenii au fost loviti in numar mare de afectiunile de sezon, pacientii asteptand zilnic la usa medicilor de familie. Temperaturile mult scazute pentru aceasta perioada a anului au atins de la copii, la persoane de varsta a treia. Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, in perioada 29 octombrie – 4 noiembrie, s-au inregistrat peste 500 de cazuri de imbolnaviri cu virusi specifici sezonului, dintre care 46 de bolnavi au necesitat internare. IIn 5 zile, s-au inregistrat 319 cazuri de viroze respiratorii, alte 186 de persoane fiind diagnosticate cu pneumonie acuta. Din fericire, incidenta acestor afectiuni a scazut fata de saptamana anterioara cu 24 la suta in cazul virozelor si cu 13 la suta – pe segmentul pneumoniilorI, a spus purtatorul de cuvant.

In ciuda reducerii diagnosticelor de acest fel, Ivremea rece face ca numarul persoanelor care necesita spitalizare sa ramana mare. Astfel, 46 de salajeni au necesitat ingrijiri medicale in regim de internareI, a spus Mihai Cheseli.

Potrivit sursei citate, din aceste persoane tinute de medici in spital, cele mai multe – 38 – sufera din cauza pneumoniilor acute, restul fiind diagnosticate cu viroze.

Cea mai vulnerabila grupa de varsta este – asa cum era de asteptat, 0-4 ani. Micutii sunt grav afectati de viroze, de aceasta afectiune suferind 85 de copii. Alte 74 de cazuri au fost inregistrate la copii cu varsta cuprinsa intre 5 – 14 ani, in timp ce la adulti, au fost date astfel de diagnostice pentru 115 persoane. La categoria peste 45 de ani au contactat viroze 45 de salajeni.

In ceea ce priveste pneumoniile, au fost spitalizate 30 de persoane. Acest diagnostic a privit 27 de copii sub 4 ani, 21 de copii cu varsta intre 5-14 ani si 61 de tineri si adulti cu varsta intre 15-44 de ani. Alte 77 de persoane de peste 45 de ani au primit tratament pentru acelasi diagnostic de pneumonie acuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »