Viorel Stanca ia conducerea PNL Salaj in suturi

Magazin Salajean 18 aprilie 2008 0

Viorel Stanca ia conducerea PNL Salaj in suturiDupa o perioada de asa-zisa acalmie pe scena politca salajeana, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, liderii PDL Salaj au iesit la rampa. Mai corect spus, la atac. Desigur, democrat-liberalii salajeni au tintit, cu preponderenta, spre membrii conducerii PNL Salaj.

Pomenile electorale, ridicate la fileu

Potrivit presedintelui PDL Salaj, Viorel Stanca, guvernarea PNL este cea mai slaba din istoria post decembrista a tarii. Pana si guvernarile PSD, de stanga, au fost mai favorabile. Singura grija a PNL a fost cea de a satisface dorintele clientelei politice, uitand cu desavarsire de interesele cetateanului. De altfel, de doi ani, ministrii si secretarii de stat alearga ca besmeticii prin teritoriu sa lanseze candidati, ceea ce arata ca nu-i intereseaza deloc problemele guvernarii, cum s-a intamplat si cu vizita in Zalau a premierului Calin Popescu Tariceanu. Acesta a cautat sa demonstreze, prin vizita la Michelin, ca lansarea candidatilor nu s-a facut in timpul serviciului, a declarat Viorel Stanca. Apoi, liderul pedelist a amintit cateva gafe ale actualului Guvern. Astfel, in opinia lui Viorel Stanca, cresterea pensiilor a avut ca efect obtinerea unei acalmii sociale relative, insa costurile la bugetul tarii au fost imense. Guvernul este ca un carusel in continua miscare, fiecare dintre ministere <> prin trei sau patru ministri. Cazurile de la Externe, Agricultura, Justitie sau Invatamant sunt deja celebre si par decupate din bancuri, nu din realitate. De asemenea, taxele se colecteaza la nivel local, dar o parte importanta din bani, cum ar fi cei proveniti din tranzactiile imobiliare, se duc la bugetul central. Mai mult, s-a tot spus ca Guvernul nu recurge la pomeni electorale. Insa, aflam ca, de exemplu, s-au gasit finantari de la buget pentru transformarea padurii Meses in parc, pentru construirea unor blocuri ANL, pentru spoirea orasului inainte de alegerile locale. Comentariile presedintelui PDL Salaj – pe marginea gafelor actualilor guvernanti – au continuat cu multe alte subiecte, cum ar fi: legalizarea spagii, mentinerea taxei auto, intarzierea lucrarilor la Autostrada Transilvania, incetinirea ritmului la retrocedari si puneri in posesie, stoparea reformelor din invatamant si sanatate, pastrarea unui pret ridicat la motorina etc..

Intre depresie si dosare fabricate

In acelasi cadru, Viorel Stanca a tinut sa faca o serie de precizari pe marginea unor afirmatii facute de omologul sau liberal, Catalin Micula: Desigur, cand domnul Micula amintea de anumiti baroni locali din Salaj, care sunt inspaimantati de energia candidatilor PNL, facea referire la persoana mea. Insa, tin sa-l asigur ca nu am nici o temere, si nici nu ma bantuie spaima, chiar daca domnia sa a solicitat unor organe competente tot felul de verificari asupra mea si a firmelor mele. Micula a cerut pana si redeschiderea unor dosare, incalcand astfel anumite reguli elementare de legislatie. Prin aceste actiuni, liberalul a dorit sa loveasca in mine, considerand ca, daca ma manjeste cu noroi, loveste in candidatii PDL. Se pare ca <> PNL au dat faliment in inspiratie. Totodata, se pare ca neuronii domnului Micula au intrat intr-o stare depresiva. Continuand pleiada de acuzatii la adresa presedintelui PNL Salaj, Viorel Stanca a mentionat ca afirmatiile facute de Catalin Micula cu privire la moralitatea candidatilor liberali este o miciuna grosolana. Afirmatia domnului Micula cum ca PNL intra in lupta cu oameni complet nepatati m-a lasat fara aer. Cum poate, oare, sa minta in asemenea hal, cand se stie foarte bine ca, la ora actuala, PNL are 4 primari cercetati de politie, unii dintre ei chiar de Procuratura, cu dosare penale <>? Este vorba de primarii comunelor Mirsid, Dragu, Bocsa si Benesat. Probabil ca mai sunt si altii, pentru ca politica liberala este aceea de a umple buzunarele penelistilor, iar singura lor preocupare este cea de a termina de ros ciolanul. In sfarsit, sunt sigur ca domnul Micula va intra in istoria Salajului cu titlul de <> pentru ca el nu a reprezentat niciodata judetul nostru, ci a fost dintotdeauna deputatul de familie al clanului Rieni Drinks, a incheiat Viorel Stanca, nu inainte de a preciza ca, in campania electorala, va reveni cu alte aspecte picante din viata politica salajeana.

Obedienta, platita cu bani munciti

Prezent si el la conferinta de presa, candidatul PDL la Primaria Zalau, viceprimarul Dorel Labo, a facut cateva remarci, care au fost legate mai mult de administratia municipiului. Astfel, democrat-liberalul a amintit de descentralizarea administratiei publice, acuzand astfel Guvernul PNL de faptul ca, din 2004, de cand a fost adoptata Legea 339, descentralizarea s-a realizat doar in sensul sporirii sarcinilor pe care le au consiliile locale si judetene, fara sa li se puna la dispozitie resurse financiare adecvate, masura contrara legii. Suma incasata pe anul 2007 din impozitul pe veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal a fost de peste 2,2 milioane de lei, suma <> de Guvern pentru a putea face pomeni electorale. In acest fel, comunitatile harnice si cu initiativa sunt spoliate de banii colectati, pentru a se face daruri catre cei obedienti, dar care nu produc, a spus Dorel Labo.

Un alt subiect abordat de viceprimar a vizat dezbaterea care a avut loc ieri, la Primarie, intalnire pe tema reabilitarii termice a cladirilor. Actiunea de azi este una populista, atata vreme cat Consiliul Local nu are prevazute sume pentru astfel de actiuni si, mai ales, cand unul dintre partenerii necesari acestui proiect, in speta asociatiile de proprietari, lipseste, a apreciat Dorel Labo.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »