Viorel Stanca acuza politia de incompetenta si complicitate cu grupurile de interese

Magazin Salajean 20 noiembrie 2006 0

Viorel Stanca acuza politia de incompetenta si complicitate cu grupurile de intereseReferitor la activitatea <> sa lupte impotriva coruptiei din judetul Salaj, chestiune discutata si in cadrul emisiunii <>, prefectul Andrei Todea a raspuns, oarecum, evaziv la problemele abordate, si asta sub motivatia ca prerogativele functiei sale nu ii permit un amestec in activitatea acestor… organe, opineaza Viorel Stanca, presedintele PD Salaj. Acesta mentioneaza, insa, ca el este liber de aceste prerogative, subliniind faptul ca, mai mult de atat, nu ii este teama de respectivele organe abilitate. Tocmai de aceea, ca lider politic si presedinte al ATOP si, daca vreti, ca simplu cetatean, pot sa afirm ca aceste institutii, denumite <> sa lupte impotriva coruptiei, au o activitate necorespunzatoare, in ciuda unor statistici sau cifre publicate. De doi ani, toata lumea asteapta ca, si in Salaj, sa auzim de rezolvarea unor cazuri de coruptie, ori dosare importante pe linie de infractiune economica. Am asteptat, insa, degeaba, pentru ca acest lucru nu s-a intamplat. Citesc, totusi, prin ziare ca politia a rezolvat peste 100 de cazuri de coruptie, dar eu nu am auzit de nici unul. M-am interesat ce se intampla cu aceste <<100 de cazuri de coruptie>> si am aflat ca, mai nou, aceste cazuri sunt asimilate cu infractiunile de serviciu si, tocmai de aceea, numarul de mai sus este atat de mare. Ca fost ofiter de informatii, m-am minunat de aceasta <>, menita atat sa ascunda incompetenta <>, cat si sa duca in eroare populatia, in conditiile in care <> au menirea de a apara interesele oamenilor, spune Stanca. Intrebat despre numarul si numele institutiilor care compun conceptul destul de abstract de organe abilitate, liderul PD Salaj a confirmat ca este vorba de Politie, Procuratura, doi si-un sfert, SRI, DGA etc. Ducandu-si ideea pana la capat, democratul sustine ca, din informatiile pe care le are, rezulta ca, in Salaj, exista cazuri grave de coruptie, iar aceste organe abilitate cunosc foarte bine persoanele, mecanismele si mediile in care actioneaza infractionalitatea. Dar <> sau <> ii opreste sa se dezlantuie. <> poate fi lipsa de profesionalism sau dorinta de a nu avea probleme, de a trai linistiti, pentru ca o actiune ampla intr-un caz de coruptie da tot felul de dureri de cap, incepand de la necesitatea probarii ei, si pana la eliminarea presiunilor externe care pot sa intervina. Aceasta situatie nu poate sa dureze la infinit, iar conditiile pentru ca <> sa se sparga sunt deja constituite. Consider ca cine trebuie sa inteleaga ceva din declaratia mea, a inteles foarte bine cum stau si, mai ales, cum vor sta lucrurile, puncteaza Viorel Stanca.

Referindu-se la activitatea conducerii politiei salajene, presedintele PD o apreciaza ca fiind una necorespunzatoare. Mai mult de atat, Stanca face cunoscut faptul ca exista cazuri grave de incalcare a legii, pe marginea infractionalitatii economice, in care politia nu se implica, musamalizand astfel situatiile respective: In dosul tacerii celor de la politie, se ascunde incompetenta profesionala, dar si intentiile de a apara cateva grupuri de interese.

In fine, liderul face asigurari ca, in calitate de presedinte al ATOP Salaj, impreuna cu colegii sai din cadrul acestei institutii, va face tot ce este legal cu putinta pentru a impulsiona lupta impotriva coruptiei: Ne vom interesa tot mai mult, cu toate riscurile, de activitatea acestor <>. Vom actiona in asa fel incat informatiile pe care le vom obtine sa se finalizeze prin sesizari penale, iar in cazul in care dosarele vor fi trimise la aceste <>, sa fie verificat modul in care sunt cercetate si solutionate.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »